Hírek

AktuálisKiállításokVersenyekElismerések a Diáktárlatról

2021.05.04.szerző: admin

A XV. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton két diákunkat is díjazták.

A 11. osztályos  Baksai Bálintot, és a 9. osztályos Kovács Zoét díjazta a zsűri kiemelkedő alkotásaikért. A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum csoportdíjat érdemelt ki az diáktárlaton.

A zsűri ekként méltatta diákjainkat: „A szombathelyi Kovács Zoé Evenening dance alkotásával méltán érdemelte ki a zsűri díját. Ez a „párostánc” finom tónusú lilákkal megfestett vegyes technikájú kép az ifjú alkotó illusztrációs képességeit tárja elénk. (…) Baksai Bálint Szombathelyről édesapját festette meg. Feltűnik itt a kiváló portréista karakterérzékenység. Az emberi arc és a test egylényegű azzal a környezeti miliővel, mely a lélekállapotot hivatott reprezentálni visszafogottan az okkerek és barnák tónusaival.”

„A látott dolgok lényegének megragadása, az arányérzék, az észlelés érzékenységének fokozása, az egybenlátás képessége, a vizuális emlékezet, a térbeli tájékozódás, a vizuális logika jellemző (…) a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium csapatára. Szántó István tanár úr irányításával elsősorban beállításokkal és kiváló portrékkal jelentkeztek. Név szerint: Horváth Zsanna, Baksai Bálint, Molnár Salome, Pálcsa Anna Laura és Poór Csenge.” – olvasható a zsűri értékelésében.

Gratulálunk Szántó tanár úrnak és festőcsapatának az eredményes bemutatkozásért!

A Diáktárlat alkotásai ide kattintva megtekinthetők.

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.