Hírek

AktuálisVersenyekDíj és elismerés a Filmszemlén

2021.05.16.szerző: admin

Az egyik legrangosabb hazai diákfilmszemlén szép sikert ért el két mozgóképes diákunk is.

A Káldor Miklós Kollégium által megrendezett, és a hétvégén online lebonyolított 16. O. K. Középiskolai Filmszemlén a zsűri (Balog Judit színésznő, Mundruczó Kornél filmrendező, Reisz Gábor filmrendező, Kende János operatőr és Kardos Sándor operatőr) dicséretét kapta Nakada Anna Róza 11. évfolyamos növendékünk. Snow című 3D animációs etűdjéért különdíjban részesült az elmúlt hetekben érettségiző Rudi Máté.
A mozgókép- és animációkészítő szak a 125 versenybe nevezett alkotás között 37 munkával képviselte iskolánkat. Különdíjasunknak 15 filmje szerepelt a programban. A zsűri tagjai (illetve a távollévők helyére belépő Szederkényi Olga újságíró-dokumentumfilmes és Kárpáti György Mór filmrendező) által két napon keresztül a filmekről online megtartott konzultációk szűkített mezőnyében szerepelt még filmjével Feiner Emma, Nakada Anna Róza, Fodor Levente, Rudi Máté, Kertész Ákos és Kondor Áron.
Gratulálunk a kiemelt és résztvevő diákjainknak, valamint felkészítő tanáraiknak (Horváth Tibor és Nagy Róbert tanár uraknak)!
A különdíjas film (Rudi Máté: Snow) itt tekinthető meg.
Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.

Partner: Tuning Charts