Hírek

AktuálisMeghökkentő tanévnyitó

2023.09.01.szerző: admin

Szeptember 1-jén ünneplőbe öltözve köszöntötték diákok, pedagógusok az új tanévet iskolánkban.

Már az ünnepség kezdő időpontja sem volt szokványos, eltért az országos trendtől; a 9.00 óra baráti volt minden kollégistának és távolabbról érkezőnek.

Rápli Róbert igazgató úr a Földkerekség, mi több, a Világegyetem legjobb középiskolájaként mutatta be a kilencedikeseknek a rendre kimagasló eredményeket magáénak tudó intézményünket. Azt is megemlítette, hogy az iskola az UNESCO Társult Iskolák Hálózatának a tagja, következésképpen a maga oktatási-nevelési lehetőségeivel, programjaival küzd a bárminemű kirekesztettség ellen, és támogatja a demokratikus értékrendet, valamint a fenntartható fejlődés nemes ügyét. Az évnyitó ünnepségen igazgató úr bemutatta az intézmény vezetőit, új pedagógusait, osztályfőnökeit is. Kóta Donát művész-tanárunk pedig egy szóló csellódarabbal tette ünnepélyesebbé a rendezvényt.

Az iskolavezető beszédében kiemelte, hogy minden országos és helyi nehézség ellenére továbbra is 100 százalékos a tanári szakos ellátottság az iskolában (minden pedagógus szakirányú egyetemi végzettséggel rendelkezik, többek tudományos fokozattal is). Az igazgató hangsúlyozta, hogy az intézmény csaknem fél évszázados történelmében még sosem volt olyan magas diáklétszám, mint ebben a tanévben.

A kilencedikesekhez szólva elmondta: „Nem a szél fújt össze benneteket véletlenszerűen, hanem érdemeitek miatt kerültek be az iskolába többszörös túljelentkezés mellett”. Példaképp említette nekik a felsőbbéveseket, akik a legutóbbi tanévben 14 országos 1-2-3. díjat és számos különdíjat hoztak el az Oktatási Hivatal által kiírt szakmai versenyekről; többet, mint bármely más Vas vármegyei iskola. Egyúttal reményét fejezte ki az intézményvezető, hogy az „újoncok” tanulmányi eredményeikkel gyarapítják majd az iskola „dicsőségfalát”.

P.S.

Egyszóval úgy tűnt, hogy „nincs itt semmi látnivaló”, egy szokásos művészetis tanévnyitó tanúi vagyunk. Aztán jött a döbbenet:

Rápli Róbert igazgató úr maga is meghökkent, amikor ünnepi beszédének szokásos záróaktusát, ti, hogy Ezennel a 2023/24-es tanévet megnyitom” a diákok lelkes ujjongása és tapsa fogadta… Ilyet aligha várna el bárki is a nyári szünetről épp hogy beeső diákokoktól. (Az efféle reakció inkább jellemzi a tanévzárás bejelentését.)

De hát, mi már csak ilyenek vagyunk SZOMBATHELYI MŰVÉSZETISEK, ebben is mások és talán többek, mert jól érezzük magunkat második OTTHONUNKBAN. Lelje hát minden diákunk örömét és boldogságát az új tanévben is! 🙂

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.