Hírek

AktuálisVersenyekRemekeltünk matematikából

2021.10.22.szerző: admin

Arany oklevelet és különdíjat szereztek diákjaink a jubileumi Szerethető Matematika versenyen.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ dísztermében 2021. október 20-án került megrendezésre a 10. SZErethető MAtematika megyei csapatverseny, röviden SZEMA verseny, melyet a Vas megyei technikumoknak és a szakképző iskoláknak hirdet az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

Az idei évben 17 iskolából 25 csapat 75 diákja mérte össze tudását. A háromfős csapatok a mindennapokban előforduló, valóságközeli matematikai feladatokat oldottak meg. A mostani verseny új eleme volt az IKT orientáció, hiszen az egyik feladatsort tableten kapták meg a versenyző tanulók. Az ötféle feladattípusra 100 perc állt rendelkezésre.

Iskolánkat a Művészek csapata képviselte. A lányok nagyszerűen versenyezve arany minősítést szereztek, és az egyik különdíjat is elnyerték. A csapat tagjai: Horváth Boróka, Varga Darinka 10/B és Bognár Brigitta 10/A osztályos diákok voltak. Felkészítő tanáraik: Gáspár-Börzsönyi Ágnes és Veress Magdolna tanárnők.

Gratulálunk mindnyájuknak!

(Forrás: https://www.srpszkk.hu)

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.