Hírek

AktuálisKoncertekSzaxofon-zongora koncert

2024.05.06.szerző: admin

Magyarország neves művészei, Puskás Levente (szaxofon) és Váradi Judit (zongora) koncerteznek a Körteremben.

Puskás Levente háromszoros Artisjus-díjas szaxofonművész egyebek mellett a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának professzora, és a méltán híres Budapest Szaxophone Quartett alapító tagja. A kvartettel eddig hat önálló lemezük jelent meg. Váradi Judit szintén a Debreceni Egyetem tanára, egyetemi docens, rangos szakmai és társadalmi elismerések birtokosa. (Szakmai életrajzukat részletesen lásd a plakát alatt.)

A szaxofonos-zongorista páros számos kortárs magyar zeneszerző kompozcióját bemutatta és CD-re vette az elmúlt évtizedben. A körtermi műsor is hasonló zenei csemegéket tartogat a hallgatóság számára.
Ajánljuk figyelmükbe a különleges koncertet!


A művészek szakmai pályafutása:
Puskás Levente a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Dittrich Tibor növendékeként szerezte meg klarinétművész, -tanári és kamarazenész diplomáját. A csepeli Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola tanára és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar egyetemi docense. A Chicagoban megrendezett „Young Artist Competiton” klarinétversenyen 1994-ben II. díjat nyert. 1995-ben barátaival megalakította a Budapest Saxophone Quartettet, akikkel a világ számos országában koncerteztek, hazai és nemzetközi díjakat nyertek. 2001-től a SELMER cég hangszereinek reklámhordozói. 2002 és 2004 között a párizsi Konzervatóriumban Hadady László kamarazene növendéke volt a Budapest Saxophone Quartettel. 2006/2007-es tanévben a párizsi Conservatoire National de Musique et de Dance de Montreuil főiskolán szaxofonművész, -tanári diplomát, majd 2014-ben a Besztercebányai Művészeti Akadémián doktori címet szerzett. 2024-ben habilitált a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Több alkalommal közreműködött hazai együttesekben és dolgozott együtt világhírű művészekkel. Magyarországon és külföldön mesterkurzusokat, továbbképzéseket tart. 2008-ban és 2020-ban tanári Artisjus-díjban részesült, 2009-ben a Budapest Saxophone Quartettel Artisjus előadóművészeti díjat kapott.

Váradi Judit zongoraművész, diplomáit Debrecenben és Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar egyetemi tanára, 2013 és 2017 között dékánhelyettese. 2010 – ben Finnországban, a Jyvaskylai Egyetemen szerezte meg doktori fokozatát, 2022-ben habilitált. 2000 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány művészeti menedzsere, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar művészeti igazgatója. A Debreceni Egyetem Humántudományok Doktori Iskola törzstagja, témavezetője és oktatója. 2018 óta a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet megbízott kutatója. A Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem óraadója. Az MTA és az MMA Köztestületi tagja, 2021 óta a Magyar Zenei Tanács elnökségi tagja. Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt. Berettyóújfalu díszpolgára, 2010-ben és 2021-ben Artisjus előadóművészeti díjat kapott, Csokonai díjas, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa.

A két művész 2015-ben SAXON és 2019-ben TETRA címmel jelentetett meg CD-t, 2021-ben közösen indította az oktatást segítő közös YouTube csatornájukat.

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.