Hírek

AktuálisKiállításokMozgóképeseink a városimidzsért

2023.07.17.szerző: admin

Filmeseink a nyári hónapokban is több helyen és alkalommal mutatják be a tanévben elkészült munkáikat.

A mozgókép-animáció szak 11. évfolyamosai a tanév folyamán olyan városimidzset erősítő animációs kisfilmeket készítettek, amikben szombathelyi motívumok elevenedtek meg, s az alkotások mindeközben egy-egy népszerű filmes műfaj jellegzetes megoldásait, képi világát is alkalmazták.
Ezekből az alkotásokból láthatott néhányat a hétvégén az Emlékmű alatt megrendezett AGORA mozipiknik két első előadására egybegyűlt több száz érdeklődő szombathelyi. Közönség elé került Sávoly Dorina, Györei Lara, Orbán Réka és Tóth Ádám egy-egy alkotása, amikben a sci-fi, a szuperhős képregénymozi, a történelmi fantasy és a horror/thriller műfajok karakteres megoldásaival elevenedtek meg a város ikonikus épületei, szobrai és helyei, valamint a Szombathelyhez kötődő híres emberek.
Csemegeként pedig a szak egy korábbi diákja, Horváth Ádám az Emlékműről 2007-ben forgatott izgalmas kísérleti etűdje pergett a nemrégiben felújított domb tövében felállított különleges légvásznon.

Filmeseink munkáival a nyári időszakban az AGORA itteni vetítésein (augusztus 4-5-én és augusztus 18-19-én), a város másik kertmozijában, a Zsinagóga Udvarban (július 25-én és augusztus 8-án), illetve az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Utcaművészeti Napon (július 29-én) a Savaria Mozi Jávor Pál kamaratermében lehet találkozni.

(Képeinken a szombati kertmozi-vetítés közönsége és filmeseink alkotásainak egy-egy snittje látható.)
Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.