Hírek

AktuálisVersenyekVideókkal az Elf Bar ellen

2022.12.20.szerző: admin

Diákunk, Németh Ilona 1. helyezett lett a Belügyminisztérium Elf Bar ellenes videópályázatán.

2022. december 19-én Parlamentlátogatással egybekötött díjátadásra került sor a Belügyminisztériumban. Az Elf Bar káros hatásait bemutató – a tizenéves korosztályt célzó – kampány-videópályázat szakmai elbírálását követően a legjobb munkákat jutalmazták a Köznevelési Államtitkárságon. Az ünnepélyes díjátadásra meghívták az alkotó fiatalok mellett a felkészítő tanárokat és az intézményvezetőket is. A díjakat a pályázatot meghirdető szervezetek képviseletében Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Dr. Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnöke adta át.

(Első díjas diákunk fogadja az elnöki gratulációt.)

(Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár, Dr. Bíró Marcell SZTFH elnök, Németh Ilona 1. díjas, Rápli Róbert igazgató, Horváth Tibor szaktanár)

Köszöntőikben elmondták, hogy a fiatalok számára csábító kinézetű és aromájú, de nagy mennyiségű nikotint tartalmazó Elf Bar néven elhíresült egészségre káros elektronikus cigaretta elleni küzdelemben még csak részsikereket értek el a hatóságok. E pályázat célja az volt, hogy a tizenéveseket ezúttal kortárs kifejezési eszközökkel érjék el a velük hasonló korú alkotók munkái által. A Belügyminisztérium 12 iskolát hívott meg a pályázatra, célzottan olyan középfokú intézményeket, melyekben folyik valamilyen szintű mozgóképes oktatás. A megszólított iskolák többségében nyitott fülekre talált a felhívás. Iskolánk mozgókép- és animációtervező szakos diákjai három animációval / videóanyaggal vettek részt a projektben. Közülük Németh Ilona 10/B-s diákunkat díjazták. Ilonka lett a pályázat 1. helyezettje, megelőzve egy budapesti és egy debreceni gimnázium diákjait. Gratulálunk Ilonkának, de köszönet illeti a többi pályázót, Mészáros Csengét (10/B) és Apró Jankát (11/B), valamint felkészítőiket, w. Horváth Tibor és Dr. Nagy Róbert szaktanárokat is. Iskolánk animáció szakja tárgyi jutalomban is részesült; egy fényképezőgéppel gazdagodott. A díjazott videókkal bizonyára fogunk még találkozni – hangzott el a díjátadón –, hiszen a minisztérium célja, hogy a 10-14 éves korosztály minél szélesebb rétegéhez eljuttassák azokat a megfelelő csatornákon.

(Eredményhirdetés előtti szelfi iskolánk delegációjáról)

(Ajándék látogatás a Parlamentben)

(Fotók: Pálfi Erika, Horváth Tibor)

A díjnyertes animáció

 

 

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.