Hírek

AktuálisVersenyekOrszágos díjazott animációsok

2022.09.28.szerző: admin

Különdíjakat és alkotói díjat kaptak mozgóképeseink a 29. Országos Diákfilmszemlén.

A diákfilmesek számára immáron 29. alkalommal megrendezett Országos Diákfilmszemlén iskolánk mozgókép- és animációtervező szakos növendékei ismét méltón képviselték az intézményt és eddig is nagy sikereket elért szakmai műhelyüket.

A júniusban végzett Feiner Emma Szendrői Csaba több verséből készített „Beszakít” című meditatív hangulatú, sejtelmes rajzanimációja alkotói díjat kapott.

Ismét sikert arattak a Fortepan magyar fotóarchívum bőséges anyagából válogató és azokat kreatív egyedi módon feldolgozó réteganimációink is: a most 11. évfolyamos Orbán Réka és Sávoly Dorina különleges hangulatú etűdjeit a valamikor váci fotótechnikai gyár öröksége méltó ápolásának minősítette a szakmai zsűri és különdíjakkal jutalmazta őket.

Az előző tanévben is megihletett valakit a szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar impulzív zenei és szövegvilága, sajátos alternatív zenéje: „Kár” című dalukból az idei tanévben érettségiző Szabó Brigitta készített markáns és dinamikus rajz- és réteganimációs vegyes technikájú klipet, amelyet szintén különdíjjal értékeltek a szakemberek!

Sikert elért diákjainknak és a filmszemlére munkáikat elküldő többi animációsnak is gratulálunk – nem különben az őket felkészítő szaktanároknak: Takáts Fruzsina tanárnőnek, Horváth Tibor, Nagy Róbert és Vágvölgyi András tanár uraknak!

A filmek a következő linkeken érhetőek el a mozgókép-animáció szak YouTube-csatornáján:

Feiner Emma: Beszakít – https://www.youtube.com/watch?v=rbzbYJqFxlY

Orbán Réka: Fortepan – https://www.youtube.com/watch?v=p3glKz5L6w0

Sávoly Dorina: Polaroid – https://www.youtube.com/watch?v=cypkDlZE1a0

Szabó Brigitta: Kár – https://www.youtube.com/watch?v=DSRrt95tX3w

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.