Hírek

AktuálisKiállításokDizájnerek New Yorkban

2021.12.08.szerző: admin

Művésztanáraink, Takáts Fruzsina és Horváth Tibor a New York X Design fesztiválon rendeztek.

Idén november 11-18-áig rendezték meg a NYC x Design fesztivált. A New York-i Design fesztivál számos nemzetközi kiállításnak, workshopnak, előadásnak ad otthont. Ezen programsorozat keretében Takáts Fruzsina és Horváth Tibor, a mozgókép -és animációkészítő szak tanárai a Hong Kong-i székhelyű Design Pier céggel együttműködve két kiállítás létrejöttét menedzselték.

Takáts Fruzsina kínai partnerével több mint három éve szervez design eseményeket. Már korábban Hong Kongban illetve Tokyoban a Design Art fesztiválon is megmérettetett szervezői és grafikai tudása. Horváth Tibor a kiállítások set designereként vett részt, illetve média designerként, reklám, marketing tevékenységekben működött közre a rangos eseményen.

Manhattan kulturális központjában a HighLineNine Galery-ben került megrendezésre egy kortárs japán designal foglalkozó tematikus csoportos kiállítás Japan Ingenious – Japanese Design Now címmel.

https://www.youtube.com/watch?v=XgkMtH2k45k

Brooklynban az Usagi Galery-ben egy kortárs székekkel foglalkozó tárlat nyílt meg The Chair – Form. Function. Fascination címmel.

https://www.youtube.com/watch?v=nCLf1zIFaLM

A művésztanárok útjukról hazatérve előadás keretében osztották meg iskolánk diákjaival New York-i szakmai élményeiket.

 

 

 

 

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.