Hírek

AktuálisFelvételiElkeltek a végzőseink

2021.09.11.szerző: admin

Nagyszerű eredmény: 44-ből 41 végzősünket felvették az általuk választott egyetemi szakokra!

A végzős, (12., 13., 1./13., /2./14. évfolyamos), továbbtanuló növendékeink idén is kiváló eredményeket értek el a felvételi eljárások keretében.

A képzőművészeti tagozaton tanulói végzőseink közül 23-an felvételiztek, közülük 20 diákot vettek fel egyetemre, 2 tanulót szakképzésre. A felvett tanulók közül mindössze hárman nem képzőművészeti karon folytatják. Ők az ELTE jogász, pszichológia, valamint keleti nyelvek és kultúra szakokon tanulnak tovább. A közvetlenül érettségi után felvett tanulók közül többen is vannak, akik egy évvel később kezdik meg egyetemi tanulmányaikat, hogy a szakmai vizsgájukat az ötödik év végén letehessék.

Zenész diákjaink közül 21-en felvételiztek. Mindannyian (!) sikeres felvételit tettek: 17-en hazai és külföldi zeneművészeti egyetemre (köztük Zeneakadémia, Salzburg, Lipcse, Berlin) nyertek felvételt, egy-egy tanuló kommunikációs szakirányban, illetve színművészeti egyetemen folytatja tanulmányait, ketten pedig könnyűzenei és informatikus szakképzésben tanulnak tovább.

A mozgókép-, és animációtervező szakos növendékeink közül 3 diák felvételizett, mindhármukat szakmájukkal kapcsolatos egyetemeke (MOME, Eger) vették fel.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!

 

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.