Hírek

AktuálisVersenyekDíjeső a Diákfilmszemlén

2021.09.07.szerző: admin

A legrangosabb hazai diákfilmes fesztiválon négy diákunk több alkotása is különdíjakat szerzett.

Hagyományosan az új tanév előtt Budapesten megrendezett (immáron 28.) Országos Diákfilmszemlén szép sikereket ért el, alkotói különdíjakat szerzett több mozgókép-animáció szakos növendékünk.

Az előző tanévben 10. évfolyamos Horváth Anna és Szabó Brigitta egyaránt a Fortepan Archívum fotóinak felhasználásával készült animációival vívta ki a zsűri elismerését. Anna réteganimációt és digitális rajzanimációt vegyítő munkái az Ivan and the Parazol és Buddy Holly zenéjével elevenítik meg a fantasztikus fotógyűjtemény képeit, Brigitta Stepahne Grappelli jazzhegedűs melódiáját is felhasználó munkája pedig a képregények képkivágatait kretívan megidéző klasszikusan romantikus adaptációt készített.

Az idén érettségizett és tanulmányait a MOME animáció szakán folytató Rudi Máténak a versenyben szereplő összes alkotását kimagasló színvonaluk miatt egyben jutalmazta a zsűri. Snow című 3D animációja – két makákó társalgásán keresztül – az élet múlandóságáról (ezt a munkáját tavasszal már egy másik országos filmszemlén is elismerték különdíjjal), a szintén 3D technikával készült X-XV pedig egy bibliai szöveghelyet (Márk 10.15) idézve az élet gyermeki lelkesedéssel történő megéléséről szól. A Grandson azonos című dalára készült WWIII megrázó és fojtogató atmoszférájú animáció, a Madárles pedig klipszerű vágásokkal dolgozó, groteszk és ironikus hangulatú kísérleti természetfilm.

Az idén szakvizsgázott és szintén a MOME animáció szakon továbbtanuló Kondor Áron pedig a japán Ghibli Stúdió filmjeinek stílusát megidéző 3D animációjával, egy madárijesztő kalandjainak oldott megidézésével érdemelte ki az elismerést.

Gratulálunk volt és jelenlegei diákjainknak és felkészítő tanáraiknak (Takács Fruzsina, Horváth Tibor, Nagy Róbert DLA és Vágvölgyi András).

(A filmek a szövegben elhelyezett linkekre kattintva érhetőek el a mozgókép-animáció szakosok YouTube-csatornáján.)

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.