Hírek

AktuálisVersenyekFotós és filmes díjazottjaink

2021.02.10.szerző: admin

A Szombathely máskép(p) fotós-filmes versenyen mindkét kategóriában díjazottak lettek diákjaink.

A harmadik alkalommal megrendezett Szombathely máskép(p) fotós-filmes versenyen ezúttal mindkét kategóriában díjazták mozgókép- és animáció-készítő diákjainkat.
Harmadik alkalommal hirdette meg a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár, a H+M Média és Kulturális Egyesület, valamint a Szombathelyi Szépítő Egyesület azt a fotós és filmes helytörténeti versenyét, amelyben a városi és megyei környezet, annak múltja és jelene, motívumait egyedi és kreatív feldolgozásait várták a fiatal alkotóktól.
Fotó kategóriában 18 alkotó 68 fotográfiája közül a zsűri az első helyet Sávoly Dorina 9.B osztályos diákunk Árnyjáték című gyönyörű felvételének ítélte, amely a felújított Szombathelyi Képtár építészeti szerkezetét és annak fény-árnyék játékait izgalmasan megörökítő alkotás (és amúgy helyszíne miatt kapcsolódik szerzője egyik szakmai feladatához is).
A filmes kategóriában pedig Rudi Máté 12.B osztályos növendékünk groteszk hangvételű, élőszereplős és animációs vegyes technikával készült munkája, a Karinthy Frigyes Tanár úr, kérem! című novelláskötetében található „Reggel hétkor” kreatív feldolgozása kapott adaptációs különdíjat. 
Gratulálunk diákjainknak!   
Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.