Hírek

AktuálisFelvételiAjánljuk magunkat!

2020.12.05.szerző: admin

Iskolánk az ország egyik legeredményesebb szakgimnáziuma és művészeti középiskolája.

A szombathelyi középfokú művészeti képzés lassan fél évszázados múltra tekint vissza. Az Oktatási Hivatal közléseiből napvilágra került eredményességi mutatók, és az utóbb elkészült szakmai dokumentációk megerősítenek minket abban, hogy iskolánkban régóta magas szintű szakmai és közismereti képzés folyik, amire büszkék vagyunk. A legbeszédesebb eredményességi adatainkat csokorba gyűjtöttük,  ITT olvashatók.

Manapság a Legjobbiskola.hu portál az egyik legismertebb online felület, ami éves tájékoztatást, összehasonlítást ad az ország iskoláiról. A középiskolák aktuális rangsorolásánál elsősorban az érettségi eredmények, a kompetenciamérések, a hazai felsőoktatásba felvettek száma jelenti az összehasonlítási alapot. Nyilvánvalóan hasznosak ezek az adatok, de önmagukban kevesek ahhoz, hogy egy iskoláról átfogó képet nyújtsanak. (Például gimnáziumunkból a határmentiség miatt is viszonylag sokan jelentkeznek és nyernek felvételt Nyugat-európai, főleg ausztriai egyetemekre, ám velük nem számol a Legjobbiskola.hu – ez mindenképpen hátrány számunkra a pontozásban.) Továbbá: Lehet-e mérni egy intézmény légkörét, a tanárok empátiájának fokát, a közösségi- és diákélet minőségét?

Megjelenik-e a rendszereresen publikált intézményi összehasonlító statisztikákban az egyes középiskolákba felvett diákok tudás- és intelligencia szintje, szorgalma, családi és szociális háttere, és ezekből következően az úgynevezett hozzáadott pedagógiai érték? Aligha, vagy csak igen csekély mértékben.
De örüljünk annak is, ami van, ti. hogy végre rendelkezésünkre állnak bizonyos kimutatások, és ezek mentén valamelyest lehetséges az intézmények rangsorolása, ami megkönnyítheti a diákoknak és szüleiknek az iskolaválasztást. És ami számunkra a legfontosabb, hogy a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium az összes létező tanulmányi összevetésben és eredményességi listán huzamosabb ideje az élmezőnybe tartozik!

A fentiek ismeretében bátran ajánljuk iskolánkat a művészeti pálya felé orientálódó, és megfelelő képzőművészeti, vagy zeneművészeti alapokkal rendelkező felvételizőknek, akiket nagy szeretettel várunk képzéseinkre.

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.