Hírek

AktuálisVersenyekRangos fesztiváldíj

2020.10.27.szerző: admin

Arany Mókus-díjat nyert Rudi Máté a 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon

Október 24-25-én a budapesti Akvárium Klubban került sor a 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválra. A több mint 40 élőszereplős és animációs versenyfilm között idén kifejezetten gyermek és ifjúsági alkotók által készített alkotások is szerepeltek. Rudi Máté 12/B osztályos mozgókép- és animációtervező szakos növendékünk Virágzó zátony című 3D animációs technikájú filmje ennek a kategóriának a fődíját, az Arany Mókust nyerte el megosztva egy másik fiatal alkotó munkájával.
A tavaszi karantén előtt közvetlenül befejezett animációs kisfilm eredetileg a Víz Világnapja alkalmából készült. Máté a pusztuló természeti környezet, a vízi élővilág motívumait állította alkotása középpontjába. A Thom York meditatív zenéjére szerkesztett, álomszerűen hullámzó képekből összeálló, különleges atmoszférájú etűd érzékeny és lebilincselő hangulatot áraszt, és elsősorban érzelmileg képes új nézőpontot kínálni az ökológiai téma feldolgozásához.
Máté alkotása eredetileg a most díjazott változatnál hosszabb formában készült el, és két másik alkotásával együtt augusztus végén már díjat kapott a 27. Országos Diákfilmszemlén. Az Egy bója boldog regéi című kisfilm a mozgókép- és animáció-tervező szak YouTube-csatornáján tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=m3vpqX0wLVU
Gratulálunk a sikerekhez!
Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.