Hírek

AktuálisFelvételiÚj szak – hangkultúra

2020.08.21.szerző: admin

A 2020/21. tanévtől a klasszikus zenész szakképesítésen belül intézményünk meghirdeti a Hangkultúra szakmairányt.

A képzésre a 2020. augusztus 25-én tartandó pótfelvételi eljárásban lehet felvételizni.

A hangkultúra szakmairány azon diákok számára ad új tanulmányi lehetőséget, akik az általános iskola alatt valamilyen alapfokú zenei oktatásban részesültek (pl. zeneiskola, AMI), de nem feltétlenül hangszeres, magánének, vagy zeneelmélet szakokkal kívánnak elhelyezkedni. A képzés felkészít zenei tárgyakból (szolfézs, zeneelmélet, zongora, zeneirodalom, partitúraolvasás, zenekar, kórus) és a hangtechnikai ismeretekből, megadja a stúdiófelvételekhez szükséges műszaki ismereteket is. Intézményünk célja az is, hogy azon tanulók, akik esetleg nem (klasszikus) zenei területen kívánnak továbbtanulni, könnyebben tudjanak továbbtanulni más zenéhez kapcsolódó képzéseken (pl.: színházi munkatárs, rádiós, televíziós szerkesztő stb.), vagy attól teljesen eltérő (pl.: közismereti tanár) a szakmairány befejeztével.

A felvételhez szükséges:

Szakmai előképzettség: Az elméleti ismereteknek legalább a zenei alapszintnek megfelelő színvonalú ismerete, valamint a hangszeres (énekes) gyakorlati ismeret, a zenei műfajban való alapszintű jártasság, amelyeket a szakképző iskola írásbeli és gyakorlati felvételi vizsgán értékel.

Érdeklődni Molnár Dániel szakmai intézményvezető-helyettestől lehet a daniel.molnar86@gmail.com e-mail címen.

Hírlevél

© Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum – Minden jog fenntartva
A honlapon található szövegek, képek, videók és hang állományok felhasználásához az iskola előzetes engedélye szükséges.