A pótfelvételi keretében lehet jelentkezni az új szakirányra

Új szak - Hangkultúra!

A hangkultúra szakmairány azon diákok számára ad új tanulmányi lehetőséget, akik az általános iskola alatt valamilyen alapfokú zenei oktatásban részesültek (pl. zeneiskola, AMI), de nem feltétlenül hangszeres, magánének, vagy zeneelmélet szakokkal kívánnak elhelyezkedni. A képzés felkészít zenei tárgyakból (szolfézs, zeneelmélet, zongora, zeneirodalom, partitúraolvasás, zenekar, kórus) és a hangtechnikai ismeretekből, megadja a stúdiófelvételekhez szükséges műszaki ismereteket is. Intézményünk célja az is, hogy azon tanulók, akik esetleg nem (klasszikus) zenei területen kívánnak továbbtanulni, könnyebben tudjanak továbbtanulni más zenéhez kapcsolódó képzéseken (pl.: színházi munkatárs, rádiós, televíziós szerkesztő stb.), vagy attól teljesen eltérő (pl.: közismereti tanár) a szakmairány befejeztével.

A felvételhez szükséges:

Szakmai előképzettség: Az elméleti ismereteknek legalább a zenei alapszintnek megfelelő színvonalú ismerete, valamint a hangszeres (énekes) gyakorlati ismeret, a zenei műfajban való alapszintű jártasság, amelyeket a szakképző iskola írásbeli és gyakorlati felvételi vizsgán értékel.    

Érdeklődni Molnár Dániel szakmai intézményvezető-helyettestől lehet a daniel.molnar86@gmail.com e-mail címen.

 

Iskolánkban jelenleg nincs igazolt Covid-fertőzött pedagógus, dolgozó és diák. A tanítás hagyományos formában zajlik. Újabb szigorítás, hogy az iskolaépületben mindenkinek maszkban kell tartózkodnia. A közismereti és szakmai órákon továbbra is maszk nélkül lehet megjelenni.

Tisztelt Látogatók! A tanév elején fenntartói utasításra elkészíterttük az iskolai Járványügyi Eljárásrendet, aminek betartása nem csak a dolgozóinkra, a pedagógusokra és a diákokra, hanem a szülőkre, és más partnereinkre is vonatkozik. Itt olvashatják el a dokumentumot:

A 8.00 órára meghirdetett tanévzáró ünnepség a járványügyi korlátozások és az időjárás miatt elmarad. A tanévnyitó ünnepséget a Körteremben tartjuk meg 9.00 órai kezdettel szűk körben. A tanévnyitóra CSAK a 9. évfolyamos diákokat és szüleiket várjuk. A többieknek osztályfőnöki órákkal kezdődik a tanítási nap 9.00 órakor.