Ajánljuk figyelmükbe animációsaink karantén filmjeit!

Karantén filmek

Az iskolán kívüli munkarend életbe lépése az amúgy is régóta digitális alapokon zajló mozgókép-animációs képzésünket a többi szakmai iránynál kevésbé hátrányosan érintette. Az iskolánkban amúgy is hagyományos projekt-feladatok közé azonnal bekerült a karantén mint téma - a világban zajló hasonló filmes kezdeményezésekkel párhuzamosan. A március közepe óta eltelt időszakban számtalan alkotás készült el, ezek közül került fel most 14 mű a szak YouTube-csatornájára.

Az érdeklődőknek érdemes kattintani, hogy megnézzék, hogyan élték meg és láttatják kamasz filmkészítőink - egymástól néha nagyon eltérő értelmezésekkel és filmes műfajok keretei között - az elmúlt pár hónap mindannyiunk számára különleges időszakát. Az alkotók: Horváth Anna és Szabó Brigitta (9.B), Feiner Emma, Nakada Anna Róza, Farkas Boldizsár, Fodor Levente és Fókás Márton (10.B), Horváth Dávid, Kovács Levente, Nagy Franciska, Pohl Kitti és Rudi Máté (11.B), valamint Kertész Ákos (12.B). Közülük több alkotó jelenleg is versenyben van a nagyváradi egyetem művészeti tanszéke által szolidaritás témában meghirdetett nemzetközi kreativitás versenyen.

Vágvölgyi András munkaközösségvezető

A 2020/21. tanévtől a klasszikus zenész szakképesítésen belül intézményünk meghirdeti a Hangkultúra szakmairányt, amelyre a 2020. augusztus 25-én tartandó pótfelvételi eljárásban lehet felvételizni. Részletek:

2020. augusztus 25-én (kedden) 14.00 órára várjuk pótfelvételire mindazon diákokat, akik valamilyen okból lemaradtak a tavaszi felvételi eljárásról, de iskolánkat választják továbbtanulásra. A pótfelvételi eljárás részleteiről a tagozatvezetők nyújtanak felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken:

2020. augusztus 25-én (kedden) 14.00 órától lesz a javítóvizsga azon diákok számára, akik valamely tantárgyból elégtelen osztályzatot kaptak a tanév végén. A részletekről a szaktanárok adnak felvilágosítást.