Ajánljuk figyelmükbe animációsaink karantén filmjeit!

Karantén filmek

Az iskolán kívüli munkarend életbe lépése az amúgy is régóta digitális alapokon zajló mozgókép-animációs képzésünket a többi szakmai iránynál kevésbé hátrányosan érintette. Az iskolánkban amúgy is hagyományos projekt-feladatok közé azonnal bekerült a karantén mint téma - a világban zajló hasonló filmes kezdeményezésekkel párhuzamosan. A március közepe óta eltelt időszakban számtalan alkotás készült el, ezek közül került fel most 14 mű a szak YouTube-csatornájára.

Az érdeklődőknek érdemes kattintani, hogy megnézzék, hogyan élték meg és láttatják kamasz filmkészítőink - egymástól néha nagyon eltérő értelmezésekkel és filmes műfajok keretei között - az elmúlt pár hónap mindannyiunk számára különleges időszakát. Az alkotók: Horváth Anna és Szabó Brigitta (9.B), Feiner Emma, Nakada Anna Róza, Farkas Boldizsár, Fodor Levente és Fókás Márton (10.B), Horváth Dávid, Kovács Levente, Nagy Franciska, Pohl Kitti és Rudi Máté (11.B), valamint Kertész Ákos (12.B). Közülük több alkotó jelenleg is versenyben van a nagyváradi egyetem művészeti tanszéke által szolidaritás témában meghirdetett nemzetközi kreativitás versenyen.

Vágvölgyi András munkaközösségvezető

Iskolánkban jelenleg nincs igazolt Covid-fertőzött pedagógus, dolgozó és diák. A tanítás hagyományos formában zajlik. Újabb szigorítás, hogy az iskolaépületben mindenkinek maszkban kell tartózkodnia. A közismereti és szakmai órákon továbbra is maszk nélkül lehet megjelenni.

Tisztelt Látogatók! A tanév elején fenntartói utasításra elkészíterttük az iskolai Járványügyi Eljárásrendet, aminek betartása nem csak a dolgozóinkra, a pedagógusokra és a diákokra, hanem a szülőkre, és más partnereinkre is vonatkozik. Itt olvashatják el a dokumentumot:

A 8.00 órára meghirdetett tanévzáró ünnepség a járványügyi korlátozások és az időjárás miatt elmarad. A tanévnyitó ünnepséget a Körteremben tartjuk meg 9.00 órai kezdettel szűk körben. A tanévnyitóra CSAK a 9. évfolyamos diákokat és szüleiket várjuk. A többieknek osztályfőnöki órákkal kezdődik a tanítási nap 9.00 órakor.