Középfokú írásbeli felvételi vizsgával kapcsolatos tudnivalók

Megtekintés, fellebbezés

Észrevétel benyújtása: kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén, a megtekintést követő munkanapon (január 27. hétfő 16 óráig) az iskola igazgatójának címezve. Az észrevételt az iskola 3 munkanapon belül elbírálja, döntését határozatba foglalva megküldi a vizsgázónak, ill. szülőjének. A korábbi észrevétel fenntartása esetén a szülő fellebbezést nyújthat be az Oktatási Hivatalnak címezve. A fellebbezést az iskolába kell eljuttatni, benyújtásának határideje: az első észrevételre adott igazgatói határozat kézhezvételét követő 3 munkanapon belül. 

A felvételi feladatlapok eredményéről a vizsgázókat, ill. szüleiket 2020. február 6-ig hivatalos értékelőlap küldésével tájékoztatjuk. Ezt az értékelőlapot a felvételi jelentkezés dokumentumai mellé kell csatolni. Ha a felvételiző diák több iskolába is beadja a jelentkezését, az értékelőlap másolatban is csatolható.

Iskolánkban 2020. február 28. és március 1. között tartjuk a felvételi alkalmassági vizsgákat. A Zeneművészeti tagozaton február 28-án, a Képző-és iparművészeti tagozaton február 29-én és március 1-jén, a Mozgókép- és animációkészítő szakon február 29-én lesz a felvételi. Részletek itt olvashatók:

588 hazai szakgimnáziumból a 12. legjobbak voltunk az elmúlt években a "Legmagasabb eredmények" tekintetében. Mindezt a Nők Lapja Iskolaválasztó Mellékélete publikálta még 2019-ben. A felmérést a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. készítette. A részletek és iskolánk további eredményességi mutatói itt tekinthetők meg:

Idén 21 tehetséges jelöltből igen szoros versenyben válogatta ki a szakmai zsűri azt a 9 zenész növendéket, aki 2020. február 13-án (csütörtökön) 19.00 órától szólistaként léphet a Bartók Terem színpadára. Ezúttal is a Savaria Szimfonikus Zenekar "húzza a talpalávalót", vezényel Thomas Kornél. Szeretettel várjuk az érdeklődőket! A belépés ingyenes.