Január közepéig tekinthető meg a kiállítás

Tépegetők a Társalgó Galériában

December 10-én nyílt meg és 2020. január 17-ig tekinthető meg Peszleg Barnabás 13. évfolyamos mozgókép- és animáció-készítő szakos diákunk rajzkiállítása, amely nem véletlenül viseli a különféle áthallásokkal többféleképpen is értelmezhető Tépegetők címet. A több tucatnyi kiállított rajz ugyanis amolyan „work in progress” (munka folyamatban) jellegű alkotás: gyorsan elkészített kroki, éles szemmel megfigyelt életkép-vázlat, tanulmányrajz vagy izgalmas karakterű skicc. Egyaránt találunk itt rajzórai beállításokat és Barnabás életének különféle színtereit megidéző emberábrázolásokat, portré és önportré-kísérleteket. Mindegyikről a megfigyelés meditatív, csendes pozíciója, a kimeríthetetlen kíváncsiság és elfogadás, a rajzi ábrázolás technikáit és fogásait megszállottan és kitartóan kutató alapállás jellemzi.

Az országos és helyi filmfesztiválokon is többször díjazott, az őszi MOVUM Szombathelyi Diák Filmnap versenyében több kategória- és különdíjat és a fődíjat is elnyerő Barnabás rajzi munkáit dr. Nagy Róbert, növendékünk szak- és rajztanára, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének egyetemi docense méltatta és ajánlotta a szép számmal megjelent diákság és kollégáink figyelmébe. Szemlélődjünk - tépegessünk és lépegessünk - mi is Barnabással közösen! 

fotók: Horváth Tibor és Vágvölgyi András 

Kedves Diákok! A szokatlan körülmények ellenére idén se marad el a tavaszi szünet. Április 8-án (szerdán) lesz a szünet előtti utolsó tanítási nap, húsvétot követően pedig április 15-én (szerdán) folytatódik a tanítás távoktatásos rendszerben. Jó pihenést kívánunk a tavaszi szünetre!

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők! A koronavírus járványra való tekintettel hétfőtől bizonytalan ideig szünetel az iskolaépületben történő tanítás. Helyette távoktatásban folytatjuk a munkát. A tanárok, osztályfőnökök mindenkit tájékoztatnak az oktatás mikéntjéről. Kérem partnerségüket, és köszönöm megértésüket: Rápli Róbert igazgató

A III. Országos Festőversenyen iskolánk diákjai a I. korcsoportban két díjat hoztak el: Papp Hajnal a 2. helyet, Mérges Dorcsa pedig a különdíjat. A mezőnyben 32 iskola vett részt 2-2 diákkal. A verseny rendezője a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium volt. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő Szántó István tanár úrnak.