Január közepéig tekinthető meg a kiállítás

Tépegetők a Társalgó Galériában

December 10-én nyílt meg és 2020. január 17-ig tekinthető meg Peszleg Barnabás 13. évfolyamos mozgókép- és animáció-készítő szakos diákunk rajzkiállítása, amely nem véletlenül viseli a különféle áthallásokkal többféleképpen is értelmezhető Tépegetők címet. A több tucatnyi kiállított rajz ugyanis amolyan „work in progress” (munka folyamatban) jellegű alkotás: gyorsan elkészített kroki, éles szemmel megfigyelt életkép-vázlat, tanulmányrajz vagy izgalmas karakterű skicc. Egyaránt találunk itt rajzórai beállításokat és Barnabás életének különféle színtereit megidéző emberábrázolásokat, portré és önportré-kísérleteket. Mindegyikről a megfigyelés meditatív, csendes pozíciója, a kimeríthetetlen kíváncsiság és elfogadás, a rajzi ábrázolás technikáit és fogásait megszállottan és kitartóan kutató alapállás jellemzi.

Az országos és helyi filmfesztiválokon is többször díjazott, az őszi MOVUM Szombathelyi Diák Filmnap versenyében több kategória- és különdíjat és a fődíjat is elnyerő Barnabás rajzi munkáit dr. Nagy Róbert, növendékünk szak- és rajztanára, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének egyetemi docense méltatta és ajánlotta a szép számmal megjelent diákság és kollégáink figyelmébe. Szemlélődjünk - tépegessünk és lépegessünk - mi is Barnabással közösen! 

fotók: Horváth Tibor és Vágvölgyi András 

Iskolánkban jelenleg nincs igazolt Covid-fertőzött pedagógus, dolgozó és diák. A tanítás hagyományos formában zajlik. Újabb szigorítás, hogy az iskolaépületben mindenkinek maszkban kell tartózkodnia. A közismereti és szakmai órákon továbbra is maszk nélkül lehet megjelenni.

Tisztelt Látogatók! A tanév elején fenntartói utasításra elkészíterttük az iskolai Járványügyi Eljárásrendet, aminek betartása nem csak a dolgozóinkra, a pedagógusokra és a diákokra, hanem a szülőkre, és más partnereinkre is vonatkozik. Itt olvashatják el a dokumentumot:

A 8.00 órára meghirdetett tanévzáró ünnepség a járványügyi korlátozások és az időjárás miatt elmarad. A tanévnyitó ünnepséget a Körteremben tartjuk meg 9.00 órai kezdettel szűk körben. A tanévnyitóra CSAK a 9. évfolyamos diákokat és szüleiket várjuk. A többieknek osztályfőnöki órákkal kezdődik a tanítási nap 9.00 órakor.