Január közepéig tekinthető meg a kiállítás

Tépegetők a Társalgó Galériában

December 10-én nyílt meg és 2020. január 17-ig tekinthető meg Peszleg Barnabás 13. évfolyamos mozgókép- és animáció-készítő szakos diákunk rajzkiállítása, amely nem véletlenül viseli a különféle áthallásokkal többféleképpen is értelmezhető Tépegetők címet. A több tucatnyi kiállított rajz ugyanis amolyan „work in progress” (munka folyamatban) jellegű alkotás: gyorsan elkészített kroki, éles szemmel megfigyelt életkép-vázlat, tanulmányrajz vagy izgalmas karakterű skicc. Egyaránt találunk itt rajzórai beállításokat és Barnabás életének különféle színtereit megidéző emberábrázolásokat, portré és önportré-kísérleteket. Mindegyikről a megfigyelés meditatív, csendes pozíciója, a kimeríthetetlen kíváncsiság és elfogadás, a rajzi ábrázolás technikáit és fogásait megszállottan és kitartóan kutató alapállás jellemzi.

Az országos és helyi filmfesztiválokon is többször díjazott, az őszi MOVUM Szombathelyi Diák Filmnap versenyében több kategória- és különdíjat és a fődíjat is elnyerő Barnabás rajzi munkáit dr. Nagy Róbert, növendékünk szak- és rajztanára, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének egyetemi docense méltatta és ajánlotta a szép számmal megjelent diákság és kollégáink figyelmébe. Szemlélődjünk - tépegessünk és lépegessünk - mi is Barnabással közösen! 

fotók: Horváth Tibor és Vágvölgyi András 

Iskolánkban 2020. február 28. és március 1. között tartjuk a felvételi alkalmassági vizsgákat. A Zeneművészeti tagozaton február 28-án, a Képző-és iparművészeti tagozaton február 29-én és március 1-jén, a Mozgókép- és animációkészítő szakon február 29-én lesz a felvételi. Részletek itt olvashatók:

588 hazai szakgimnáziumból a 12. legjobbak voltunk az elmúlt években a "Legmagasabb eredmények" tekintetében. Mindezt a Nők Lapja Iskolaválasztó Mellékélete publikálta még 2019-ben. A felmérést a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. készítette. A részletek és iskolánk további eredményességi mutatói itt tekinthetők meg:

Idén 21 tehetséges jelöltből igen szoros versenyben válogatta ki a szakmai zsűri azt a 9 zenész növendéket, aki 2020. február 13-án (csütörtökön) 19.00 órától szólistaként léphet a Bartók Terem színpadára. Ezúttal is a Savaria Szimfonikus Zenekar "húzza a talpalávalót", vezényel Thomas Kornél. Szeretettel várjuk az érdeklődőket! A belépés ingyenes.