Január közepéig tekinthető meg a kiállítás

Tépegetők a Társalgó Galériában

December 10-én nyílt meg és 2020. január 17-ig tekinthető meg Peszleg Barnabás 13. évfolyamos mozgókép- és animáció-készítő szakos diákunk rajzkiállítása, amely nem véletlenül viseli a különféle áthallásokkal többféleképpen is értelmezhető Tépegetők címet. A több tucatnyi kiállított rajz ugyanis amolyan „work in progress” (munka folyamatban) jellegű alkotás: gyorsan elkészített kroki, éles szemmel megfigyelt életkép-vázlat, tanulmányrajz vagy izgalmas karakterű skicc. Egyaránt találunk itt rajzórai beállításokat és Barnabás életének különféle színtereit megidéző emberábrázolásokat, portré és önportré-kísérleteket. Mindegyikről a megfigyelés meditatív, csendes pozíciója, a kimeríthetetlen kíváncsiság és elfogadás, a rajzi ábrázolás technikáit és fogásait megszállottan és kitartóan kutató alapállás jellemzi.

Az országos és helyi filmfesztiválokon is többször díjazott, az őszi MOVUM Szombathelyi Diák Filmnap versenyében több kategória- és különdíjat és a fődíjat is elnyerő Barnabás rajzi munkáit dr. Nagy Róbert, növendékünk szak- és rajztanára, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének egyetemi docense méltatta és ajánlotta a szép számmal megjelent diákság és kollégáink figyelmébe. Szemlélődjünk - tépegessünk és lépegessünk - mi is Barnabással közösen! 

fotók: Horváth Tibor és Vágvölgyi András 

A távoktatásos munkarend a régóta digitális alapokon zajló mozgókép-animációs képzésünket a többi szakmai iránynál kevésbé hátrányosan érintette. Az iskolánkban amúgy is hagyományos projekt-feladatok közé azonnal bekerült a karantén mint téma - a világban zajló hasonló filmes kezdeményezésekkel párhuzamosan. Részletek:

A járványra való tekintettel csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek iskolánkban is 2020. május 4. és 15. között. Az iskolaépület fertőtlenítése "nanoezüst szárazköd ultrahangos ködképző technológiával" megtörtént. Minden egészségügyi védőfelszerelés rendelkezésünkre áll. Pedagógusaink felkészültek a vizsgák zökkenőmentes lebonyolítására.

Kedves Diákok! A szokatlan körülmények ellenére idén se marad el a tavaszi szünet. Április 8-án (szerdán) lesz a szünet előtti utolsó tanítási nap, húsvétot követően pedig április 15-én (szerdán) folytatódik a tanítás távoktatásos rendszerben. Jó pihenést kívánunk a tavaszi szünetre!