Január közepéig tekinthető meg a kiállítás

Tépegetők a Társalgó Galériában

December 10-én nyílt meg és 2020. január 17-ig tekinthető meg Peszleg Barnabás 13. évfolyamos mozgókép- és animáció-készítő szakos diákunk rajzkiállítása, amely nem véletlenül viseli a különféle áthallásokkal többféleképpen is értelmezhető Tépegetők címet. A több tucatnyi kiállított rajz ugyanis amolyan „work in progress” (munka folyamatban) jellegű alkotás: gyorsan elkészített kroki, éles szemmel megfigyelt életkép-vázlat, tanulmányrajz vagy izgalmas karakterű skicc. Egyaránt találunk itt rajzórai beállításokat és Barnabás életének különféle színtereit megidéző emberábrázolásokat, portré és önportré-kísérleteket. Mindegyikről a megfigyelés meditatív, csendes pozíciója, a kimeríthetetlen kíváncsiság és elfogadás, a rajzi ábrázolás technikáit és fogásait megszállottan és kitartóan kutató alapállás jellemzi.

Az országos és helyi filmfesztiválokon is többször díjazott, az őszi MOVUM Szombathelyi Diák Filmnap versenyében több kategória- és különdíjat és a fődíjat is elnyerő Barnabás rajzi munkáit dr. Nagy Róbert, növendékünk szak- és rajztanára, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének egyetemi docense méltatta és ajánlotta a szép számmal megjelent diákság és kollégáink figyelmébe. Szemlélődjünk - tépegessünk és lépegessünk - mi is Barnabással közösen! 

fotók: Horváth Tibor és Vágvölgyi András 

A „Kiemelkedő Kulturális Munkáért –díj II. fokozata kitüntetést adományozott Szarvas Magdolna tanárnőnek, szimfonikus zenekari művésznek Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségén. A Nyugat.hu tudósítása itt olvasható:

Tisztelt Felvételizők, Szülők! A kijavított írásbeli dolgozatokat a vizsgázó diák és szülője 2020. január 24. (péntek) 8.00-16.00 óra között tekintheti meg az iskola fölszinti Nyelvi termében. A dolgozatokról kézzel vagy elektronikus módon (telefon, digitális fényképezőgép) másolatot lehet készíteni. Folytatás:

Hagyomány iskolánkban, hogy a félévi és tanév végi hangszeres vizsgákat követően a legjobb teljesítményt nyújtó növendékek önálló koncert keretében mutatják be tudásukat. Várunk minden érdeklődőt szeretettel a Körterembe 2020. január 22-én (szerdán) 17.30 órára. Íme a műsor: