Eredményes Országos Diákfilmszemle

Animációs sikerek

A 2019. augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Péter Vivien Szívlapát című munkája az azonos című kortárs versantológiához készült digitális rajz- és réteganimációs műfajú könyvelőzetes. Készítője középiskolás alkotói díjat kapott a 26. Országos Diákfilmszemlén. Külön érdekesség, hogy a versválogatást a Szombathelyről indult rádiós, Péczeli Dóri szerkesztette. https://www.youtube.com/watch?v=aZxq7My_PwM

Kertész Ákos Jézus kikapcsolja a tévét című alkotása a Bizottság zenekarból is ismert képzőművész feLugossy László azonos című szövege nyomán készült műfajparódia, merész és provokatív kísérleti szövegadaptáció. Alkotója középiskolás alkotói díjat nyert a 26. Országos Diákfilmszemlén.  
https://www.youtube.com/watch?v=RvceVoR9WCY

A tudós macskája című digitális rajzanimációját Kondor Áron a költő azonos című verséhez az Arany János-emlékévben készítette el. A film a zsűri dicséretét kapta a Káldor Miklós Kollégium 14. Országos Középiskolai Filmszemléjén 2018-ban, most pedig középiskolás alkotói díjat nyert az Országos Diákfilmszemlén. https://www.youtube.com/watch?v=HvdjR31iEaM

A díjazott diákokat felkészítő szaktanárok: Nagy Róbert DLA, Horváth Tibor és Vágvölgyi András

A „Kiemelkedő Kulturális Munkáért –díj II. fokozata kitüntetést adományozott Szarvas Magdolna tanárnőnek, szimfonikus zenekari művésznek Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségén. A Nyugat.hu tudósítása itt olvasható:

Tisztelt Felvételizők, Szülők! A kijavított írásbeli dolgozatokat a vizsgázó diák és szülője 2020. január 24. (péntek) 8.00-16.00 óra között tekintheti meg az iskola fölszinti Nyelvi termében. A dolgozatokról kézzel vagy elektronikus módon (telefon, digitális fényképezőgép) másolatot lehet készíteni. Folytatás:

Hagyomány iskolánkban, hogy a félévi és tanév végi hangszeres vizsgákat követően a legjobb teljesítményt nyújtó növendékek önálló koncert keretében mutatják be tudásukat. Várunk minden érdeklődőt szeretettel a Körterembe 2020. január 22-én (szerdán) 17.30 órára. Íme a műsor: