Eredményes Országos Diákfilmszemle

Animációs sikerek

A 2019. augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Péter Vivien Szívlapát című munkája az azonos című kortárs versantológiához készült digitális rajz- és réteganimációs műfajú könyvelőzetes. Készítője középiskolás alkotói díjat kapott a 26. Országos Diákfilmszemlén. Külön érdekesség, hogy a versválogatást a Szombathelyről indult rádiós, Péczeli Dóri szerkesztette. https://www.youtube.com/watch?v=aZxq7My_PwM

Kertész Ákos Jézus kikapcsolja a tévét című alkotása a Bizottság zenekarból is ismert képzőművész feLugossy László azonos című szövege nyomán készült műfajparódia, merész és provokatív kísérleti szövegadaptáció. Alkotója középiskolás alkotói díjat nyert a 26. Országos Diákfilmszemlén.  
https://www.youtube.com/watch?v=RvceVoR9WCY

A tudós macskája című digitális rajzanimációját Kondor Áron a költő azonos című verséhez az Arany János-emlékévben készítette el. A film a zsűri dicséretét kapta a Káldor Miklós Kollégium 14. Országos Középiskolai Filmszemléjén 2018-ban, most pedig középiskolás alkotói díjat nyert az Országos Diákfilmszemlén. https://www.youtube.com/watch?v=HvdjR31iEaM

A díjazott diákokat felkészítő szaktanárok: Nagy Róbert DLA, Horváth Tibor és Vágvölgyi András

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium közös hangversenyére, melyen a két intézmény országos versenyekre készülő hegedűs növendékei szerepelnek. Időpont: 2019. november 18 (hétfő) 16.00 óra, helyszín: Bartók Terem. Részletek itt:

Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket és szüleit a képző- és iparművészeti tagozat, valamint a mozgókép- és animációkészítő szak nyílt napjára 2019. november 19-én 9.00-től 13.00 óráig. Az érdeklődők rövid tájékoztató után betekinthetnek a műtermekben folyó szakmai munkába.

Várjuk szeretettel iskolánkba a jelenlegi nyolcadik osztályos tanulókat. A csatolt Felvételi tájékoztatóból megtudhatják, hogy milyen szakokra és hogyan lehet jelentkezni. Információkat nyerhetnek a felvételi eljárásról, a felvételi időpontokról, követelményekről és a nyílt napokról is. Lapozz!