Eredményes Országos Diákfilmszemle

Animációs sikerek

A 2019. augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Péter Vivien Szívlapát című munkája az azonos című kortárs versantológiához készült digitális rajz- és réteganimációs műfajú könyvelőzetes. Készítője középiskolás alkotói díjat kapott a 26. Országos Diákfilmszemlén. Külön érdekesség, hogy a versválogatást a Szombathelyről indult rádiós, Péczeli Dóri szerkesztette. https://www.youtube.com/watch?v=aZxq7My_PwM

Kertész Ákos Jézus kikapcsolja a tévét című alkotása a Bizottság zenekarból is ismert képzőművész feLugossy László azonos című szövege nyomán készült műfajparódia, merész és provokatív kísérleti szövegadaptáció. Alkotója középiskolás alkotói díjat nyert a 26. Országos Diákfilmszemlén.  
https://www.youtube.com/watch?v=RvceVoR9WCY

A tudós macskája című digitális rajzanimációját Kondor Áron a költő azonos című verséhez az Arany János-emlékévben készítette el. A film a zsűri dicséretét kapta a Káldor Miklós Kollégium 14. Országos Középiskolai Filmszemléjén 2018-ban, most pedig középiskolás alkotói díjat nyert az Országos Diákfilmszemlén. https://www.youtube.com/watch?v=HvdjR31iEaM

A díjazott diákokat felkészítő szaktanárok: Nagy Róbert DLA, Horváth Tibor és Vágvölgyi András

2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 14.30 órakor Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg az Egyházmegyei Levéltár Dísztermében Tóth Csaba kiállítás-sorozatát, melynek részeként a festőművész tárlatvezetést tart több helyszínen; iskolánk Társalgó Galériájában 16.30 órakor találkozhatunk a Munkácsy-díjas képzőművésszel.

Az augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el. Az első tanítási nap szeptember 2-án, hétfőn lesz, tanévnyitó 9.00 órakor!