Kiállítást is terveznek az elkészült munkákból

Alkotótelepen Viszákon

Iskolánk diákjai sikeresen vettek részt a viszáki Kaszás Attila Pajta Színház és Galéria szervezésben megrendezett programsorozat alkotótelepén. Lévai Ádám grafikusművész vezetésével zajlott le a a 2019. július 14-től 22-ig tartó egyhetes program. A részvevő diákjaink a képzőművészet mellett más művészeti területeket is megismerkedhettek, úgy mint a színművészettel, valamint a zene- és táncművészettel.

Szántó István tanár úr elmondta, hogy a tanév elején a Társalgó Galériában kiállítást terveznek az alkotótábor alatt elkészült munkákból, melyet a viszáki programsorozat házigazdája, Lévai Ádám grafikusművész és Szarvas József színművész nyitna meg.

 

   

  (Fotók: Szántó István)

2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 14.30 órakor Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg az Egyházmegyei Levéltár Dísztermében Tóth Csaba kiállítás-sorozatát, melynek részeként a festőművész tárlatvezetést tart több helyszínen; iskolánk Társalgó Galériájában 16.30 órakor találkozhatunk a Munkácsy-díjas képzőművésszel.

Az augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el. Az első tanítási nap szeptember 2-án, hétfőn lesz, tanévnyitó 9.00 órakor!