Művészeti Középiskolák Összművészeti Találkozója

A Művészetek Völgyében

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott a  EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt.

Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be. A budapesti Kisképző, a nyíregyházi és a pécsi társiskolák diákjaival együtt egy hosszú hétvégét töltöttek el a festői hangulatú és nyugodt pihenést is kínáló Vigántpetenden. Itt is nyílott képzőművészeti mini-kiállítás (egészen különleges helyszínen: a templom melletti ravatalozóban!), a zenészek pajta-, kerti és térzenei koncerteket adtak (és utcazenéltek a kapolcsi forgatagban is), a képzős és filmes-animációs csapat pedig többnapos anyaggyűjtés és felkészülés után a zárónapon a vigántpetendi hangulatokat és embereket is megidéző performance-ot adott elő a Holdra szállás 50. évfordulójához kapcsolódóan. Természetesen nem maradhatott el a fesztivál koncertjein és egyéb rendezvényein, illetve az utánozhatatlan hangulatban való megmerítkezés sem…     

2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 14.30 órakor Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg az Egyházmegyei Levéltár Dísztermében Tóth Csaba kiállítás-sorozatát, melynek részeként a festőművész tárlatvezetést tart több helyszínen; iskolánk Társalgó Galériájában 16.30 órakor találkozhatunk a Munkácsy-díjas képzőművésszel.

Az augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el. Az első tanítási nap szeptember 2-án, hétfőn lesz, tanévnyitó 9.00 órakor!