Művészeti Középiskolák Összművészeti Találkozója

A Művészetek Völgyében

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott a  EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt.

Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be. A budapesti Kisképző, a nyíregyházi és a pécsi társiskolák diákjaival együtt egy hosszú hétvégét töltöttek el a festői hangulatú és nyugodt pihenést is kínáló Vigántpetenden. Itt is nyílott képzőművészeti mini-kiállítás (egészen különleges helyszínen: a templom melletti ravatalozóban!), a zenészek pajta-, kerti és térzenei koncerteket adtak (és utcazenéltek a kapolcsi forgatagban is), a képzős és filmes-animációs csapat pedig többnapos anyaggyűjtés és felkészülés után a zárónapon a vigántpetendi hangulatokat és embereket is megidéző performance-ot adott elő a Holdra szállás 50. évfordulójához kapcsolódóan. Természetesen nem maradhatott el a fesztivál koncertjein és egyéb rendezvényein, illetve az utánozhatatlan hangulatban való megmerítkezés sem…     

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el:

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott az EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt. Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be, és egy hosszú hétvégét töltöttek el Vigántpetenden.

Július első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. A 14-17 évesek csoportjában Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki. A 18-28 évesek kategóriában tanára, Kiss Márton megosztott 2. DÍJAT kapott (a kategóriában 1.díjat nem osztottak ki.)