Művészeti Középiskolák Összművészeti Találkozója

A Művészetek Völgyében

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott a  EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt.

Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be. A budapesti Kisképző, a nyíregyházi és a pécsi társiskolák diákjaival együtt egy hosszú hétvégét töltöttek el a festői hangulatú és nyugodt pihenést is kínáló Vigántpetenden. Itt is nyílott képzőművészeti mini-kiállítás (egészen különleges helyszínen: a templom melletti ravatalozóban!), a zenészek pajta-, kerti és térzenei koncerteket adtak (és utcazenéltek a kapolcsi forgatagban is), a képzős és filmes-animációs csapat pedig többnapos anyaggyűjtés és felkészülés után a zárónapon a vigántpetendi hangulatokat és embereket is megidéző performance-ot adott elő a Holdra szállás 50. évfordulójához kapcsolódóan. Természetesen nem maradhatott el a fesztivál koncertjein és egyéb rendezvényein, illetve az utánozhatatlan hangulatban való megmerítkezés sem…     

Iskolánkban 2020. február 28. és március 1. között tartjuk a felvételi alkalmassági vizsgákat. A Zeneművészeti tagozaton február 28-án, a Képző-és iparművészeti tagozaton február 29-én és március 1-jén, a Mozgókép- és animációkészítő szakon február 29-én lesz a felvételi. Részletek itt olvashatók:

588 hazai szakgimnáziumból a 12. legjobbak voltunk az elmúlt években a "Legmagasabb eredmények" tekintetében. Mindezt a Nők Lapja Iskolaválasztó Mellékélete publikálta még 2019-ben. A felmérést a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. készítette. A részletek és iskolánk további eredményességi mutatói itt tekinthetők meg:

Idén 21 tehetséges jelöltből igen szoros versenyben válogatta ki a szakmai zsűri azt a 9 zenész növendéket, aki 2020. február 13-án (csütörtökön) 19.00 órától szólistaként léphet a Bartók Terem színpadára. Ezúttal is a Savaria Szimfonikus Zenekar "húzza a talpalávalót", vezényel Thomas Kornél. Szeretettel várjuk az érdeklődőket! A belépés ingyenes.