Művészeti Középiskolák Összművészeti Találkozója

A Művészetek Völgyében

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott a  EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt.

Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be. A budapesti Kisképző, a nyíregyházi és a pécsi társiskolák diákjaival együtt egy hosszú hétvégét töltöttek el a festői hangulatú és nyugodt pihenést is kínáló Vigántpetenden. Itt is nyílott képzőművészeti mini-kiállítás (egészen különleges helyszínen: a templom melletti ravatalozóban!), a zenészek pajta-, kerti és térzenei koncerteket adtak (és utcazenéltek a kapolcsi forgatagban is), a képzős és filmes-animációs csapat pedig többnapos anyaggyűjtés és felkészülés után a zárónapon a vigántpetendi hangulatokat és embereket is megidéző performance-ot adott elő a Holdra szállás 50. évfordulójához kapcsolódóan. Természetesen nem maradhatott el a fesztivál koncertjein és egyéb rendezvényein, illetve az utánozhatatlan hangulatban való megmerítkezés sem…     

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium közös hangversenyére, melyen a két intézmény országos versenyekre készülő hegedűs növendékei szerepelnek. Időpont: 2019. november 18 (hétfő) 16.00 óra, helyszín: Bartók Terem. Részletek itt:

Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket és szüleit a képző- és iparművészeti tagozat, valamint a mozgókép- és animációkészítő szak nyílt napjára 2019. november 19-én 9.00-től 13.00 óráig. Az érdeklődők rövid tájékoztató után betekinthetnek a műtermekben folyó szakmai munkába.

Várjuk szeretettel iskolánkba a jelenlegi nyolcadik osztályos tanulókat. A csatolt Felvételi tájékoztatóból megtudhatják, hogy milyen szakokra és hogyan lehet jelentkezni. Információkat nyerhetnek a felvételi eljárásról, a felvételi időpontokról, követelményekről és a nyílt napokról is. Lapozz!