A tihanyi művésztelepen dolgoztak növendékeink

Alkotótábor a Balaton mellett

2019. július 8. és 14. között az EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt keretében a nyíregyházi, a pécsi, a budapesti kisképzős és a debreceni Medgyessy társiskolák diákjaival együtt iskolánk zenész és mozgókép-animációs diákjai is ott voltak Tihanyban, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepének egyhetes alkotótáborában.

Növendékeink a többszöri utcazenélés mellett a kellemes és kényelmes környezetben az alkotómunkában elmerülve és készülve három koncertet is adtak, illetve a tábor utolsó estéjén nagy sikert arató filmvetítést tartottak a tábor ideje és a tanév alatt készült alkotásaikból. Fényképeken egy kis ízelítő a tábori munkából és hangulatból.

A távoktatásos munkarend a régóta digitális alapokon zajló mozgókép-animációs képzésünket a többi szakmai iránynál kevésbé hátrányosan érintette. Az iskolánkban amúgy is hagyományos projekt-feladatok közé azonnal bekerült a karantén mint téma - a világban zajló hasonló filmes kezdeményezésekkel párhuzamosan. Részletek:

A járványra való tekintettel csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek iskolánkban is 2020. május 4. és 15. között. Az iskolaépület fertőtlenítése "nanoezüst szárazköd ultrahangos ködképző technológiával" megtörtént. Minden egészségügyi védőfelszerelés rendelkezésünkre áll. Pedagógusaink felkészültek a vizsgák zökkenőmentes lebonyolítására.

Kedves Diákok! A szokatlan körülmények ellenére idén se marad el a tavaszi szünet. Április 8-án (szerdán) lesz a szünet előtti utolsó tanítási nap, húsvétot követően pedig április 15-én (szerdán) folytatódik a tanítás távoktatásos rendszerben. Jó pihenést kívánunk a tavaszi szünetre!