A tihanyi művésztelepen dolgoztak növendékeink

Alkotótábor a Balaton mellett

2019. július 8. és 14. között az EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt keretében a nyíregyházi, a pécsi, a budapesti kisképzős és a debreceni Medgyessy társiskolák diákjaival együtt iskolánk zenész és mozgókép-animációs diákjai is ott voltak Tihanyban, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepének egyhetes alkotótáborában.

Növendékeink a többszöri utcazenélés mellett a kellemes és kényelmes környezetben az alkotómunkában elmerülve és készülve három koncertet is adtak, illetve a tábor utolsó estéjén nagy sikert arató filmvetítést tartottak a tábor ideje és a tanév alatt készült alkotásaikból. Fényképeken egy kis ízelítő a tábori munkából és hangulatból.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el:

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott az EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt. Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be, és egy hosszú hétvégét töltöttek el Vigántpetenden.

Július első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. A 14-17 évesek csoportjában Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki. A 18-28 évesek kategóriában tanára, Kiss Márton megosztott 2. DÍJAT kapott (a kategóriában 1.díjat nem osztottak ki.)