Augusztus 28-ra várjuk iskolánkba a pótfelvételizőket

Pótfelvételi vizsga

Tisztelt Érdeklődők!
A korábbi évekhez hasonlóan a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára.

A zeneművészeti tagozatra jelentkezők Molnár Dániel igazgatóhelyettesnél (elérhetőségei: +36 30 425 5843; daniel.molnar86@gmail.com), a mozgókép- és animációkészítő szakra jelentkezők Vágvölgyi András munkaközösség-vezetőnél (elérhetőségei: +36 20 2232660; vagand66@gmail.com) érdeklődjenek a részletekről.

A képző-és iparművészeti tagozat az alábbiakról tájékoztatja a pótfelvételizőket:
A felvételi vizsga regisztrációhoz kötött, ezért kérjük részvételi szándékukat mihamarabb jelezzék a vorosmategraf@gmail.com e-mail címen!
Kérjük, hogy a levélben írják meg nevüket, címüket, elérhetőségeiket, melyik évfolyamba felvételiznek, és melyik szakmát célozzák!
A felvételihez rajzeszközöket és azonosításra alkalmas fényképes igazolványokat (kell: személyi- és diákigazovány, valamint lakcímkártya) hozzanak magukkal, minden mást biztosítunk.

A képességvizsgálat egyfordulós, egy napos. Feladatai (tájékoztató jelleggel*):

1.     szerkezetes rajz elkészítése A/3-as méretben (munkaidő: 30 perc)

2.     csendélet elkészítése színes technikával A/3-as méretben (munkaidő: 45 perc)

3.     portré készítése fekete-fehér technikával A/3-as méretben (munkaidő: 45 perc)

4.     kreatív feladat (munkaidő: 45 perc).

Az egyes feladatok között 5 perces szünetet kapnak a felvételizők.

Ezt követően mindenkit beszélgetésre (kb. 10 perc) hívunk be, ahol az otthonról hozott munkákat (minimum 10 darab) is megnézzük. Az otthonról hozott munkák bármilyen technikával készült alkotások lehetnek. Kérjük a jelentkezőket, hogy mindenki hozzon magával egy tükörből rajzolt önarcképet!

*A feladatok változtatásának jogát fenntartjuk.

Bár iskolánk nem írja elő a felvétel feltételeként az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot, de javasoljuk, hogy a krónikus légzőszervi megbetegedésben, allergiától (por, fém, kémiai oldószerek, stb.) szenvedők konzultáljanak a háziorvosukkal, szakorvosukkal, mert a különböző képző- és iparművészeti szakokon alkalmazott anyagok (agyag, gipsz, réz, cink, oldószerek, stb.) kockázatot jelenthetnek bizonyos betegségek esetében. 

A fotó Kárpáti Kinga (2014.) munkája. 

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el:

A tihanyi alkotótelepen eltöltött egy hét után július 18. és 22. között ezúttal egy másik helyszínen folytatódott az EFOP-3.2.6-16-2016-00001 számú uniós projekt. Iskolánk növendékei a 29. Művészetek Völgye fesztiválba kapcsolódtak be, és egy hosszú hétvégét töltöttek el Vigántpetenden.

Július első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. A 14-17 évesek csoportjában Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki. A 18-28 évesek kategóriában tanára, Kiss Márton megosztott 2. DÍJAT kapott (a kategóriában 1.díjat nem osztottak ki.)