Augusztus 28-ra várjuk iskolánkba a pótfelvételizőket

Pótfelvételi, tanévnyitó

Tisztelt Érdeklődők!
A korábbi évekhez hasonlóan a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára.

A zeneművészeti tagozatra jelentkezők Molnár Dániel igazgatóhelyettesnél (elérhetőségei: +36 30 425 5843; daniel.molnar86@gmail.com), a mozgókép- és animációkészítő szakra jelentkezők Vágvölgyi András munkaközösség-vezetőnél (elérhetőségei: +36 20 2232660; vagand66@gmail.com) érdeklődjenek a részletekről.

A képző-és iparművészeti tagozat az alábbiakról tájékoztatja a pótfelvételizőket:
A felvételi vizsga regisztrációhoz kötött, ezért kérjük részvételi szándékukat mihamarabb jelezzék a vorosmategraf@gmail.com e-mail címen!
Kérjük, hogy a levélben írják meg nevüket, címüket, elérhetőségeiket, melyik évfolyamba felvételiznek, és melyik szakmát célozzák!
A felvételihez rajzeszközöket és azonosításra alkalmas fényképes igazolványokat (kell: személyi- és diákigazovány, valamint lakcímkártya) hozzanak magukkal, minden mást biztosítunk.

A képességvizsgálat egyfordulós, egy napos. Feladatai (tájékoztató jelleggel*):

1.     szerkezetes rajz elkészítése A/3-as méretben (munkaidő: 30 perc)

2.     csendélet elkészítése színes technikával A/3-as méretben (munkaidő: 45 perc)

3.     portré készítése fekete-fehér technikával A/3-as méretben (munkaidő: 45 perc)

4.     kreatív feladat (munkaidő: 45 perc).

Az egyes feladatok között 5 perces szünetet kapnak a felvételizők.

Ezt követően mindenkit beszélgetésre (kb. 10 perc) hívunk be, ahol az otthonról hozott munkákat (minimum 10 darab) is megnézzük. Az otthonról hozott munkák bármilyen technikával készült alkotások lehetnek. Kérjük a jelentkezőket, hogy mindenki hozzon magával egy tükörből rajzolt önarcképet!

*A feladatok változtatásának jogát fenntartjuk.

Bár iskolánk nem írja elő a felvétel feltételeként az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot, de javasoljuk, hogy a krónikus légzőszervi megbetegedésben, allergiától (por, fém, kémiai oldószerek, stb.) szenvedők konzultáljanak a háziorvosukkal, szakorvosukkal, mert a különböző képző- és iparművészeti szakokon alkalmazott anyagok (agyag, gipsz, réz, cink, oldószerek, stb.) kockázatot jelenthetnek bizonyos betegségek esetében. 

A fotó Kárpáti Kinga (2014.) munkája. 

Iskolánkban 2020. február 28. és március 1. között tartjuk a felvételi alkalmassági vizsgákat. A Zeneművészeti tagozaton február 28-án, a Képző-és iparművészeti tagozaton február 29-én és március 1-jén, a Mozgókép- és animációkészítő szakon február 29-én lesz a felvételi. Részletek itt olvashatók:

588 hazai szakgimnáziumból a 12. legjobbak voltunk az elmúlt években a "Legmagasabb eredmények" tekintetében. Mindezt a Nők Lapja Iskolaválasztó Mellékélete publikálta még 2019-ben. A felmérést a T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Központ Zrt. készítette. A részletek és iskolánk további eredményességi mutatói itt tekinthetők meg:

Idén 21 tehetséges jelöltből igen szoros versenyben válogatta ki a szakmai zsűri azt a 9 zenész növendéket, aki 2020. február 13-án (csütörtökön) 19.00 órától szólistaként léphet a Bartók Terem színpadára. Ezúttal is a Savaria Szimfonikus Zenekar "húzza a talpalávalót", vezényel Thomas Kornél. Szeretettel várjuk az érdeklődőket! A belépés ingyenes.