Párizsban lett legjobb mester és tanítványa

Nemzetközi versenysiker

2019 júliusának első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. 
Az eseményen több mint 300 zenész vett részt, ebből 86 fő a zongora versenyszámban. 
Az A kategória (8-17 évesek) 3. csoportjában (14-17 évesek) növendékünk, Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki, 100/96 pontszámmal. Ez kategóriája 2. lemagasabb pontszáma volt, míg csoportjában ő bizonyult a legjobbnak. 
A B kategóriában (18-28 évesek) András tanára, Kiss Márton indult. Ő a 2 fordulós versenyen megosztott 2. DÍJAT kapott az amerikai Andrew Yang mellett, ugyanakkor ebben a kategóriában itt 1. díjat nem osztottak ki. 
Gratulálunk mesternek és tanítványának!

A felső fotón balról a második Kiss Márton tanár úr, az alsó fotón Lakatos András látható.

Július 8. és 14. között egy uniós projekt keretében a nyíregyházi, a pécsi, a budapesti Kisképző és a debreceni Medgyessy társiskolák diákjaival együtt iskolánk zenész és mozgókép-animációs diákjai is ott voltak Tihanyban, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepének egyhetes alkotótáborában.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el:

Július első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. A 14-17 évesek csoportjában Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki. A 18-28 évesek kategóriában tanára, Kiss Márton megosztott 2. DÍJAT kapott (a kategóriában 1.díjat nem osztottak ki.)