Párizsban lett legjobb mester és tanítványa

Nemzetközi versenysiker

2019 júliusának első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. 
Az eseményen több mint 300 zenész vett részt, ebből 86 fő a zongora versenyszámban. 
Az A kategória (8-17 évesek) 3. csoportjában (14-17 évesek) növendékünk, Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki, 100/96 pontszámmal. Ez kategóriája 2. lemagasabb pontszáma volt, míg csoportjában ő bizonyult a legjobbnak. 
A B kategóriában (18-28 évesek) András tanára, Kiss Márton indult. Ő a 2 fordulós versenyen megosztott 2. DÍJAT kapott az amerikai Andrew Yang mellett, ugyanakkor ebben a kategóriában itt 1. díjat nem osztottak ki. 
Gratulálunk mesternek és tanítványának!

A felső fotón balról a második Kiss Márton tanár úr, az alsó fotón Lakatos András látható.

A távoktatásos munkarend a régóta digitális alapokon zajló mozgókép-animációs képzésünket a többi szakmai iránynál kevésbé hátrányosan érintette. Az iskolánkban amúgy is hagyományos projekt-feladatok közé azonnal bekerült a karantén mint téma - a világban zajló hasonló filmes kezdeményezésekkel párhuzamosan. Részletek:

A járványra való tekintettel csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek iskolánkban is 2020. május 4. és 15. között. Az iskolaépület fertőtlenítése "nanoezüst szárazköd ultrahangos ködképző technológiával" megtörtént. Minden egészségügyi védőfelszerelés rendelkezésünkre áll. Pedagógusaink felkészültek a vizsgák zökkenőmentes lebonyolítására.

Kedves Diákok! A szokatlan körülmények ellenére idén se marad el a tavaszi szünet. Április 8-án (szerdán) lesz a szünet előtti utolsó tanítási nap, húsvétot követően pedig április 15-én (szerdán) folytatódik a tanítás távoktatásos rendszerben. Jó pihenést kívánunk a tavaszi szünetre!