Párizsban lett legjobb mester és tanítványa

Nemzetközi versenysiker

2019 júliusának első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. 
Az eseményen több mint 300 zenész vett részt, ebből 86 fő a zongora versenyszámban. 
Az A kategória (8-17 évesek) 3. csoportjában (14-17 évesek) növendékünk, Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki, 100/96 pontszámmal. Ez kategóriája 2. lemagasabb pontszáma volt, míg csoportjában ő bizonyult a legjobbnak. 
A B kategóriában (18-28 évesek) András tanára, Kiss Márton indult. Ő a 2 fordulós versenyen megosztott 2. DÍJAT kapott az amerikai Andrew Yang mellett, ugyanakkor ebben a kategóriában itt 1. díjat nem osztottak ki. 
Gratulálunk mesternek és tanítványának!

A felső fotón balról a második Kiss Márton tanár úr, az alsó fotón Lakatos András látható.

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium közös hangversenyére, melyen a két intézmény országos versenyekre készülő hegedűs növendékei szerepelnek. Időpont: 2019. november 18 (hétfő) 16.00 óra, helyszín: Bartók Terem. Részletek itt:

Szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket és szüleit a képző- és iparművészeti tagozat, valamint a mozgókép- és animációkészítő szak nyílt napjára 2019. november 19-én 9.00-től 13.00 óráig. Az érdeklődők rövid tájékoztató után betekinthetnek a műtermekben folyó szakmai munkába.

Várjuk szeretettel iskolánkba a jelenlegi nyolcadik osztályos tanulókat. A csatolt Felvételi tájékoztatóból megtudhatják, hogy milyen szakokra és hogyan lehet jelentkezni. Információkat nyerhetnek a felvételi eljárásról, a felvételi időpontokról, követelményekről és a nyílt napokról is. Lapozz!