Párizsban lett legjobb mester és tanítványa

Nemzetközi versenysiker

2019 júliusának első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. 
Az eseményen több mint 300 zenész vett részt, ebből 86 fő a zongora versenyszámban. 
Az A kategória (8-17 évesek) 3. csoportjában (14-17 évesek) növendékünk, Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki, 100/96 pontszámmal. Ez kategóriája 2. lemagasabb pontszáma volt, míg csoportjában ő bizonyult a legjobbnak. 
A B kategóriában (18-28 évesek) András tanára, Kiss Márton indult. Ő a 2 fordulós versenyen megosztott 2. DÍJAT kapott az amerikai Andrew Yang mellett, ugyanakkor ebben a kategóriában itt 1. díjat nem osztottak ki. 
Gratulálunk mesternek és tanítványának!

A felső fotón balról a második Kiss Márton tanár úr, az alsó fotón Lakatos András látható.

2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 14.30 órakor Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg az Egyházmegyei Levéltár Dísztermében Tóth Csaba kiállítás-sorozatát, melynek részeként a festőművész tárlatvezetést tart több helyszínen; iskolánk Társalgó Galériájában 16.30 órakor találkozhatunk a Munkácsy-díjas képzőművésszel.

Az augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el. Az első tanítási nap szeptember 2-án, hétfőn lesz, tanévnyitó 9.00 órakor!