Idén is hozták a formát szobrász diákjaink

1. helyezés és Különdíj

Idén is iskolánk diákja hozta el az Országos Mintázásverseny első díját. 
A Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium által rendezett XXII. Országos Mintázásversenyen ezúttal Szalay Berta szobrásznövendékünk, illetve Deme Kevin grafikus szakos (!) tanulónk vett részt. A kétnapos (2019. április 4-5.), portrémintázásból és egy fogalomból kiinduló feladatból álló megmérettetésen Berta munkáját első helyezéssel és különdíjjal is jutalmazták. (Ez utóbbit az egri Eszterházy Károly Egyetem ajánlotta fel, mely a művészeti kar nemzetközi művésztelepén való részvétel.)
Kevin helyezést ugyan nem ért el, de az 5. legjobb eredménnyel végzett, és munkáját a zsűri elnöke is méltatta.
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, (betűrend szerint) Molnár Mercédesznek, Somogyi Tamásnak és Veres Gábornak.

A fotók sorrendben: 1. Berta első helyezett portréja; 2. Berta kreatív feladata; 3. Kevin portréja; 4. A boldog szombathelyi versenyzők. 4. Eredménytáblázat

Mintázásverseny-eredmények-sorrend

Az országos tanulmányi versenyek első három helyezettjeit jutalmazták a Városházán tartott ünnepség keretében 2019. június 12-én. Iskolánk ismét büszkélkedhet eredményességével, ugyanis a 24 kiemelkedő szombathelyi középiskolai eredményből ötöt a művészetis diákok zsebeltek be. Részletek:

Június 21-én kerül sor a beiratkozásra. Mint arról már levélben tájékoztatást küldtünk, ezen a napon 8.00 és 12.00 között szeretettel várjuk a felvételt nyert diákokat és szüleiket! Az előírás alapján a beiratkozás lebonyolításához idén új, elektronikus rendszer is kapcsolódik a személyes megjelenés kötelezettségéhez. Ennek menetét ismertetjük itt:

A június 1-én és 2-án megrendezett Kék-Duna Euromusic Nemzetközi Énekversenyen Papp Diána Junior II. Pop kategóriában II. helyezést, Musical kategóriában I. helyezést ért el, Cséri Alexandra Junior I. Pop kategóriában II. lett. Gratulálunk a versenyzőknek, és felkészítőjüknek, Magyar Szilvia tanárnőnek.