Idén is hozták a formát szobrász diákjaink

1. helyezés és Különdíj

Idén is iskolánk diákja hozta el az Országos Mintázásverseny első díját. 
A Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium által rendezett XXII. Országos Mintázásversenyen ezúttal Szalay Berta szobrásznövendékünk, illetve Deme Kevin grafikus szakos (!) tanulónk vett részt. A kétnapos (2019. április 4-5.), portrémintázásból és egy fogalomból kiinduló feladatból álló megmérettetésen Berta munkáját első helyezéssel és különdíjjal is jutalmazták. (Ez utóbbit az egri Eszterházy Károly Egyetem ajánlotta fel, mely a művészeti kar nemzetközi művésztelepén való részvétel.)
Kevin helyezést ugyan nem ért el, de az 5. legjobb eredménnyel végzett, és munkáját a zsűri elnöke is méltatta.
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, (betűrend szerint) Molnár Mercédesznek, Somogyi Tamásnak és Veres Gábornak.

A fotók sorrendben: 1. Berta első helyezett portréja; 2. Berta kreatív feladata; 3. Kevin portréja; 4. A boldog szombathelyi versenyzők. 4. Eredménytáblázat

Mintázásverseny-eredmények-sorrend

2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 14.30 órakor Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg az Egyházmegyei Levéltár Dísztermében Tóth Csaba kiállítás-sorozatát, melynek részeként a festőművész tárlatvezetést tart több helyszínen; iskolánk Társalgó Galériájában 16.30 órakor találkozhatunk a Munkácsy-díjas képzőművésszel.

Az augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el. Az első tanítási nap szeptember 2-án, hétfőn lesz, tanévnyitó 9.00 órakor!