Országos versenyen ért el 1. helyezést az énekkarunk

Országos 1. helyezés!

Az iskolai énekkar versenyműsora az alábbi volt: Hugo Distler: Vorspruch (A Mörike-kórusdalkönyvből); Jan Pieterszoon Sweelinck: Miserere – kettőskánon; Henry Purcell: 3 kórustétel a Dido és Aeneas c. opera III. felvonásából; Giacomo Carissimi: Peccavimus, Domine – zárókórus a Jónás c. oratóriumból; Daróczi Bárdos Tamás: Szerettelek, kedveltelek… - mezőségi népdalszvit.

A zsűri méltatásában kiemelte a változatos műsort, valamint, hogy szemlátomást örömmel énekeltek a szombathelyi diákok, jó volt ránézni az énekkarra.

Vaskarika tudósítás

 

(A fotók forrása a Bartók Konzi Facebook oldala)

 

Tisztelt Versenyzők! Befejeződtek XIV. Országos Alba Regia Kamarazene Verseny válogatói. Az utazó-versenybizottság döntése alapján az 50 pont és az 50 pont fölötti pontszámot elért versenyzők vehetnek részt a XIV. Országos Alba Regia Kamarazene Verseny székesfehérvári döntőjén. Részletek:

2019. március 14-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ismeretlen sírokban nyugvó egyszerű honvédaira emlékeztek a Szent Márton temetőben. Torjay Valter tanár úr és iskolánk diákjai voltak a megemlékezés főszereplői.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Solti Termében rendezték meg 2019. március 8-án a X. Országos Szakgimnáziumi Kórusversenyt, melyen iskolánk vegyeskara nagyszerűen helytállt és megosztott 1 helyezést ért el Paulik Ákos karnagy úr vezényletével. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak.