Országos versenyen ért el 1. helyezést az énekkarunk

Országos 1. helyezés!

Az iskolai énekkar versenyműsora az alábbi volt: Hugo Distler: Vorspruch (A Mörike-kórusdalkönyvből); Jan Pieterszoon Sweelinck: Miserere – kettőskánon; Henry Purcell: 3 kórustétel a Dido és Aeneas c. opera III. felvonásából; Giacomo Carissimi: Peccavimus, Domine – zárókórus a Jónás c. oratóriumból; Daróczi Bárdos Tamás: Szerettelek, kedveltelek… - mezőségi népdalszvit.

A zsűri méltatásában kiemelte a változatos műsort, valamint, hogy szemlátomást örömmel énekeltek a szombathelyi diákok, jó volt ránézni az énekkarra.

Vaskarika tudósítás

 

(A fotók forrása a Bartók Konzi Facebook oldala)

 

2019. szeptember 19-én (csütörtökön) 14.30 órakor Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg az Egyházmegyei Levéltár Dísztermében Tóth Csaba kiállítás-sorozatát, melynek részeként a festőművész tárlatvezetést tart több helyszínen; iskolánk Társalgó Galériájában 16.30 órakor találkozhatunk a Munkácsy-díjas képzőművésszel.

Az augusztus 25-én véget ért 26. Országos Diákfilmszemlén - mint 1995 óta szinte minden évben - ismét sikert arattak a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium mozgókép- és animáció szakos diákjai. Péter Vivien, Kertész Ákos és Kondor Áron egy-egy munkája egyaránt középiskolás alkotói díjat kapott a Filmvilág és a Polifilm Műhely felajánlásából.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el. Az első tanítási nap szeptember 2-án, hétfőn lesz, tanévnyitó 9.00 órakor!