Söptei Eszternek nyílik kiállítása a Társalgó galériában

Puha struktúrák

Söptei Eszter kiállítása a Puha struktúrák egy 2012-es munkáját mutatja be. Bár már inkább lakástextilek tervezésével foglalkozik, korábban kipróbálta magát az öltözék textil és öltözék tervezésben is. A lézervágott anyagokat a hurkolt textiliák ihlették, a ruhák formai világában pedig a magyar népviselet egyes elemei jelennek meg. 2012-ben a Gombold újra 0.2 Újra divat a magyar pályázaton szakmai különdíjban részesítették.

Július 8. és 14. között egy uniós projekt keretében a nyíregyházi, a pécsi, a budapesti Kisképző és a debreceni Medgyessy társiskolák diákjaival együtt iskolánk zenész és mozgókép-animációs diákjai is ott voltak Tihanyban, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepének egyhetes alkotótáborában.

Tisztelt Érdeklődők! A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium alkalmassági pótló vizsgát hirdet augusztus 28-án (szerdán) 8.30 órára. A pótfelvételi menetét, feltételeit a nyílra kattintva olvashatják el:

Július első napjaiban 30. alkalommal rendezték meg a párizsi Conservatoire épületében a FLAME Competition zenei versenyt. A 14-17 évesek csoportjában Lakatos András KIEMELT 1. DÍJAT érdemelt ki. A 18-28 évesek kategóriában tanára, Kiss Márton megosztott 2. DÍJAT kapott (a kategóriában 1.díjat nem osztottak ki.)