Városimidzs versenyen lettek dobogósok animációsaink

Szombathely máskép(p)

A Máskép(p) projektet tavaly másodszor hirdette meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H + M Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület. Olyan technikai képi alkotások készítésére ösztönözték az általános és középiskolásokat, amik szeretett városunkat a szokásostól eltérő módon és különleges nézőpontból ábrázolják.

Boldizsár Csíz-más című humoros etűdjében egy különleges varázserejű gumicsizma repíti el a vállalkozó szellemű főszereplőt (Nakada Rózi) a város különböző, jellegzetes helyszíneire - míg végül a mágikus tárgy magához a film alkotójához is elkerül…

Az alkotás itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=915jzL_Qqao&feature=youtu.be

Levente Közeleg a tél című kisfilmjében zenész osztálytársa, Fekete Ákos ered egy különös hang nyomába és járja be a város néhány emblematikus helyszínét a zaj forrását követve - közben pedig a nyár vége őszbe, majd télbe fordul…

A mű itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=GSV07Q9i3bA&feature=youtu.be

Gratulálunk az alkotóknak és közreműködő társaiknak, valamint a felkészítőknek (Nagy Róbert, Horváth Tibor és Vágvölgyi András tanár urak). 

A fotón: A helyezett diákok és a filmek főszereplői a Berzsenyi Dániel Könyvtárban rendezett díjátadón.

Az országos tanulmányi versenyek első három helyezettjeit jutalmazták a Városházán tartott ünnepség keretében 2019. június 12-én. Iskolánk ismét büszkélkedhet eredményességével, ugyanis a 24 kiemelkedő szombathelyi középiskolai eredményből ötöt a művészetis diákok zsebeltek be. Részletek:

Június 21-én kerül sor a beiratkozásra. Mint arról már levélben tájékoztatást küldtünk, ezen a napon 8.00 és 12.00 között szeretettel várjuk a felvételt nyert diákokat és szüleiket! Az előírás alapján a beiratkozás lebonyolításához idén új, elektronikus rendszer is kapcsolódik a személyes megjelenés kötelezettségéhez. Ennek menetét ismertetjük itt:

A június 1-én és 2-án megrendezett Kék-Duna Euromusic Nemzetközi Énekversenyen Papp Diána Junior II. Pop kategóriában II. helyezést, Musical kategóriában I. helyezést ért el, Cséri Alexandra Junior I. Pop kategóriában II. lett. Gratulálunk a versenyzőknek, és felkészítőjüknek, Magyar Szilvia tanárnőnek.