Városimidzs versenyen lettek dobogósok animációsaink

Szombathely máskép(p)

A Máskép(p) projektet tavaly másodszor hirdette meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H + M Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület. Olyan technikai képi alkotások készítésére ösztönözték az általános és középiskolásokat, amik szeretett városunkat a szokásostól eltérő módon és különleges nézőpontból ábrázolják.

Boldizsár Csíz-más című humoros etűdjében egy különleges varázserejű gumicsizma repíti el a vállalkozó szellemű főszereplőt (Nakada Rózi) a város különböző, jellegzetes helyszíneire - míg végül a mágikus tárgy magához a film alkotójához is elkerül…

Az alkotás itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=915jzL_Qqao&feature=youtu.be

Levente Közeleg a tél című kisfilmjében zenész osztálytársa, Fekete Ákos ered egy különös hang nyomába és járja be a város néhány emblematikus helyszínét a zaj forrását követve - közben pedig a nyár vége őszbe, majd télbe fordul…

A mű itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=GSV07Q9i3bA&feature=youtu.be

Gratulálunk az alkotóknak és közreműködő társaiknak, valamint a felkészítőknek (Nagy Róbert, Horváth Tibor és Vágvölgyi András tanár urak). 

A fotón: A helyezett diákok és a filmek főszereplői a Berzsenyi Dániel Könyvtárban rendezett díjátadón.

A 10/B osztályos Kovács Levente, közismert néven RandomLevi az "Én leszek a befutó" című videójával megnyert egy pályázatot, s ezzel a Diákolimpiai döntők hivatalos vloggere lett. Emellett dobogós lett egy helytörténeti fotó- és filmpályázaton is. A cikk a nyílra kattintva elérhető:

A zeneművészeti tagozaton 2019. február 1-jén (pénteken) tartjuk a második előfelvételi meghallgatást. Ezen a részvétel nem kötelező, de ajánlott. A program: 10.00 óra - tájékoztató; kb. 10.15-től - szolfézs/zeneelmélet szóbeli, illetve egyéni hangszeres meghallgatások. Szeretettel várjuk a nyolcadikosokat iskolánkba!

Közel egy éve lett tagja iskolánk az UNESCO Társult Iskolák hálózatnak. 2019. január 8-án ünnepélyes keretek között vehették át intézményünk képviselői az erről szóló táblát, amelyet kihelyeztünk az iskola főbejáratánál. Tudósítás és fotók a rendezvényről: