Városimidzs versenyen lettek dobogósok animációsaink

Szombathely máskép(p)

A Máskép(p) projektet tavaly másodszor hirdette meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H + M Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület. Olyan technikai képi alkotások készítésére ösztönözték az általános és középiskolásokat, amik szeretett városunkat a szokásostól eltérő módon és különleges nézőpontból ábrázolják.

Boldizsár Csíz-más című humoros etűdjében egy különleges varázserejű gumicsizma repíti el a vállalkozó szellemű főszereplőt (Nakada Rózi) a város különböző, jellegzetes helyszíneire - míg végül a mágikus tárgy magához a film alkotójához is elkerül…

Az alkotás itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=915jzL_Qqao&feature=youtu.be

Levente Közeleg a tél című kisfilmjében zenész osztálytársa, Fekete Ákos ered egy különös hang nyomába és járja be a város néhány emblematikus helyszínét a zaj forrását követve - közben pedig a nyár vége őszbe, majd télbe fordul…

A mű itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=GSV07Q9i3bA&feature=youtu.be

Gratulálunk az alkotóknak és közreműködő társaiknak, valamint a felkészítőknek (Nagy Róbert, Horváth Tibor és Vágvölgyi András tanár urak). 

A fotón: A helyezett diákok és a filmek főszereplői a Berzsenyi Dániel Könyvtárban rendezett díjátadón.

Tisztelt Versenyzők! Befejeződtek XIV. Országos Alba Regia Kamarazene Verseny válogatói. Az utazó-versenybizottság döntése alapján az 50 pont és az 50 pont fölötti pontszámot elért versenyzők vehetnek részt a XIV. Országos Alba Regia Kamarazene Verseny székesfehérvári döntőjén. Részletek:

2019. március 14-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ismeretlen sírokban nyugvó egyszerű honvédaira emlékeztek a Szent Márton temetőben. Torjay Valter tanár úr és iskolánk diákjai voltak a megemlékezés főszereplői.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Solti Termében rendezték meg 2019. március 8-án a X. Országos Szakgimnáziumi Kórusversenyt, melyen iskolánk vegyeskara nagyszerűen helytállt és megosztott 1 helyezést ért el Paulik Ákos karnagy úr vezényletével. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáruknak.