Iskolánk művész-tanárának nyílt kiállítása a Kanizsaiban

Torjay-tárlat

2018. január 8-án délelőtt nyílt meg Torjay Valter kiállítása a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Kanizsai Dorottya Gimnázium folyosógalériáján. A 41 alkotásból álló tárlatot Módos Tibor igazgató úr és Nagy Tamás, a gimnázium rajz és médiaismeret tanára ajánlotta a fiataloknak.

A kiállításon szereplő képek többsége olajkép, monotípiák, tus- és szénrajzok kíséretében.

Torjay Valter 1981-ben az intézménybe érkező Vörös Ferenc rajztanár-festőművész biztatására kezdett komolyabban foglalkozni művészettel, majd 1988-ban diplomát szerzett a szombathelyi Tanárképző Főiskola rajz-történelem szakán. Művészettörténészi oklevelét az ELTE-n szerezte 2002-ben.

  

Fotók: Ferencz Eszter

2018. január 19-én 40. alkalommal tartott szalagtűző ünnepséget iskolánk. Ezúttal is a Tóvendéglő biztosított helyszínt a hangulatos rendezvénynek, amelyről elsőként a Vaskarika.hu közölt fotóriportot. A fényképek a nyílra kattintva letölthetők.

A képző- és iparművészeti tagozat festő szakosai premierre készülnek. 2018. január 17-én (szerdán) 11.30-kor nyílik az új szak első kiállítása iskolánk Társalgó Galériájában. A tárlatot megnyitja Torjay Valter tanár úr.

2018. január 17-én, szerdán 17.30-as kezdettel lesz iskolánk Körtermében a legjobb vizsgázók rendhagyó hangversenye. A koncerten fellépők szaktanáraik javaslata alapján lettek kiválasztva az első félév végén legsikeresebben vizsgázó zenész növendékek köréből. Műsor: