Iskolánk művész-tanárának nyílt kiállítása a Kanizsaiban

Torjay-tárlat

2018. január 8-án délelőtt nyílt meg Torjay Valter kiállítása a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Kanizsai Dorottya Gimnázium folyosógalériáján. A 41 alkotásból álló tárlatot Módos Tibor igazgató úr és Nagy Tamás, a gimnázium rajz és médiaismeret tanára ajánlotta a fiataloknak.

A kiállításon szereplő képek többsége olajkép, monotípiák, tus- és szénrajzok kíséretében.

Torjay Valter 1981-ben az intézménybe érkező Vörös Ferenc rajztanár-festőművész biztatására kezdett komolyabban foglalkozni művészettel, majd 1988-ban diplomát szerzett a szombathelyi Tanárképző Főiskola rajz-történelem szakán. Művészettörténészi oklevelét az ELTE-n szerezte 2002-ben.

  

Fotók: Ferencz Eszter

Iskolánk volt és jelenlegi tanárai állítanak ki az intézmény Társalgó Galériájában. A kiállításon szerepelnek festmények és festészeti problémákra reflektáló munkák. Az iskola képző- és iparművész alkotói megmutatják, hogy a festészet által felvetett kérdésekre együtt, több szakma is keresheti a választ – a kiállítás címe is erre a gondolatra utal.

Szeretettel hívjuk és várjuk intézményünk 2018. október 26-27-én tartandó őszi táborába a zenei pálya iránt érdeklődő 7. és 8. évfolyamos általános iskolás diákokat, zeneiskolai tanulókat! A részletes információk és a Jelentkezési lap letölthetők a nyílra kattintva:

A legjobbiskola.hu portál közreadta a legjobb iskolák idei rangsorát. A felmérést mindenekelőtt a kompetenciamérések és az érettségi vizsgák eredményei alapján végezték el az adatgyűjtők, figyelembe véve az iskolák több évre visszamenő eredményességét is. Ezúttal sem kell szégyenkeznünk! Részletek itt olvashatók: