Iskolánk művész-tanárának nyílt kiállítása a Kanizsaiban

Torjay-tárlat

2018. január 8-án délelőtt nyílt meg Torjay Valter kiállítása a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Kanizsai Dorottya Gimnázium folyosógalériáján. A 41 alkotásból álló tárlatot Módos Tibor igazgató úr és Nagy Tamás, a gimnázium rajz és médiaismeret tanára ajánlotta a fiataloknak.

A kiállításon szereplő képek többsége olajkép, monotípiák, tus- és szénrajzok kíséretében.

Torjay Valter 1981-ben az intézménybe érkező Vörös Ferenc rajztanár-festőművész biztatására kezdett komolyabban foglalkozni művészettel, majd 1988-ban diplomát szerzett a szombathelyi Tanárképző Főiskola rajz-történelem szakán. Művészettörténészi oklevelét az ELTE-n szerezte 2002-ben.

  

Fotók: Ferencz Eszter

Bíró Stefánia 9.a osztályos tanuló 2018. április 21-én, a „A költő hazatér" Nagy Gáspár tiszteletére meghirdetett vers- és prózamondó versenyen Vasváron Arany minősítést kapott! A rendezvényről a megyei napilap is tudósított:

Kelemen Botond első helyezett lett az Oktatási Hivatal által kiírt XXI. Országos Mintázásversenyen Debrecenben. Szalay Berta is nagyszerűen helytállt a szakmai megmérettetésen. Iskolánk ezzel megerősítette a szobrász szakképzésben régóta őrzött vezető pozícióját.

Szeretettel hívunk mindenkit iskolánk "Tárlatzáró" matiné-hangversenyére a Szombathelyi Képtárba, az intézmény képzőművészeti tagozata kiállításának zárása alkalmából 2018. április 17. kedd, 17.00 órára. Közreműködik az iskola zenekara és énekkara, zenész növendékei.