Iskolánk művész-tanárának nyílt kiállítása a Kanizsaiban

Torjay-tárlat

2018. január 8-án délelőtt nyílt meg Torjay Valter kiállítása a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Kanizsai Dorottya Gimnázium folyosógalériáján. A 41 alkotásból álló tárlatot Módos Tibor igazgató úr és Nagy Tamás, a gimnázium rajz és médiaismeret tanára ajánlotta a fiataloknak.

A kiállításon szereplő képek többsége olajkép, monotípiák, tus- és szénrajzok kíséretében.

Torjay Valter 1981-ben az intézménybe érkező Vörös Ferenc rajztanár-festőművész biztatására kezdett komolyabban foglalkozni művészettel, majd 1988-ban diplomát szerzett a szombathelyi Tanárképző Főiskola rajz-történelem szakán. Művészettörténészi oklevelét az ELTE-n szerezte 2002-ben.

  

Fotók: Ferencz Eszter

A 10/B osztályos Kovács Levente, közismert néven RandomLevi az "Én leszek a befutó" című videójával megnyert egy pályázatot, s ezzel a Diákolimpiai döntők hivatalos vloggere lett. Emellett dobogós lett egy helytörténeti fotó- és filmpályázaton is. A cikk a nyílra kattintva elérhető:

A zeneművészeti tagozaton 2019. február 1-jén (pénteken) tartjuk a második előfelvételi meghallgatást. Ezen a részvétel nem kötelező, de ajánlott. A program: 10.00 óra - tájékoztató; kb. 10.15-től - szolfézs/zeneelmélet szóbeli, illetve egyéni hangszeres meghallgatások. Szeretettel várjuk a nyolcadikosokat iskolánkba!

Közel egy éve lett tagja iskolánk az UNESCO Társult Iskolák hálózatnak. 2019. január 8-án ünnepélyes keretek között vehették át intézményünk képviselői az erről szóló táblát, amelyet kihelyeztünk az iskola főbejáratánál. Tudósítás és fotók a rendezvényről: