Operatőri alkotótáborban vett részt mozgóképes diákunk

Díjat nyertek Szegeden

„Nyáron abban a szerencsében volt részem, hogy Szombathely és Vas megye jóvoltából részt vehettem a Magyar Hollywood Tanács első Zsigmond Vilmos Operatőr Alkotótáborában. Június 23-án utaztam Szegedre és öt napot töltöttem az alföldi városban. A tábort Bokor Balázs, az MHT elnöke nyitotta meg a szegedi Belvárosi Moziban, a későbbi táborzáró filmvetítést is itt tartották.

Az első napon híres, sokszor Zsigmond Vilmossal is együtt dolgozó operatőrök és rendezők előadásait hallgattuk meg, majd az esti csapatépítés következett Tisza-parti szállásunkon. A következő négy napon délelőttönként elméleti foglalkozásokon vettünk részt, délután pedig az utolsó napra elkészítendő vizsgafilmünket forgattuk. A filmeken dolgozó mini-csapatok nagyon vegyes képet mutattak mind életkorban, mind felkészültségben, de mindenki tudott hasznos operatőri fogásokat tanulni társaitól is.

A június 27-ei táborzáráson a mi csapatunk filmje nyerte el az Aranytábor-díjat. A kisfilm Szeged és az alkotótábor egyedi, családias auráját  mutatja be, elkészítése során pedig kipróbáltunk újonnan tanult technikákat is.”

Szabados Petra

A díjnyertes kisfilm ide kattintva megtekinthető.

76 éves korában elhunyt iskolánk egykori pedagógusa, Hajós Istvánné Patkó Márta, aki az intézmény alapításától, 1975-től nyugdíjba vonulásáig tanított orosz nyelvet. Temetése szeptember 25-én lesz Budapesten. A tanárnő rövid nekrológja itt olvasható:

Szabados Petra mozgókép- és animációkészítő szakos diákunk nyáron részt vehetett a a Magyar Hollywood Tanács első Zsigmond Vilmos Operatőr Alkotótáborában Szegeden. Társaival készített kisfilmje elnyerte az Aranytábor-díjat. Lapozz a részletekhez és a kisfilmhez!

Az augusztus végén Budapesten megrendezett 24. Országos Diákfilmszemléről két különdíjjal tértek haza a mozgókép- és animáció-készítő szak diákjai. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. A Nyugat.hu részletes tudósításából linkelhetők a díjazott kisfilmek is.