Operatőri alkotótáborban vett részt mozgóképes diákunk

Díjat nyertek Szegeden

„Nyáron abban a szerencsében volt részem, hogy Szombathely és Vas megye jóvoltából részt vehettem a Magyar Hollywood Tanács első Zsigmond Vilmos Operatőr Alkotótáborában. Június 23-án utaztam Szegedre és öt napot töltöttem az alföldi városban. A tábort Bokor Balázs, az MHT elnöke nyitotta meg a szegedi Belvárosi Moziban, a későbbi táborzáró filmvetítést is itt tartották.

Az első napon híres, sokszor Zsigmond Vilmossal is együtt dolgozó operatőrök és rendezők előadásait hallgattuk meg, majd az esti csapatépítés következett Tisza-parti szállásunkon. A következő négy napon délelőttönként elméleti foglalkozásokon vettünk részt, délután pedig az utolsó napra elkészítendő vizsgafilmünket forgattuk. A filmeken dolgozó mini-csapatok nagyon vegyes képet mutattak mind életkorban, mind felkészültségben, de mindenki tudott hasznos operatőri fogásokat tanulni társaitól is.

A június 27-ei táborzáráson a mi csapatunk filmje nyerte el az Aranytábor-díjat. A kisfilm Szeged és az alkotótábor egyedi, családias auráját  mutatja be, elkészítése során pedig kipróbáltunk újonnan tanult technikákat is.”

Szabados Petra

A díjnyertes kisfilm ide kattintva megtekinthető.

A Grazi Művészeti Egyetem obershützeni tagozatának tehetséges zongorista növendékei - Józsa Péter zongoraművész tanítványai - mutatkoznak be iskolánk Körtermében 2018. május 24-én csütörtökön 17.30 órától. Fellépnek: Fateme Beytollahi és Ana Cukovic.

A Prehoffer Gábor tanár úr szakmai felkészítésével kiálló Konzi Consort névre hallgató kamarazenekar Fődíjat nyert a 2018-as Keszthelyi Helikon Ünnepségeken. A rangos kulturális rendezvényen csaknem ötezer fiatal versenyzett különféle kategóriákban. A mieink a 120 komolyzenei versenyző és kamaracsoport közül bizonyultak a legjobbaknak!

Bíró Stefánia 9.a osztályos tanuló 2018. április 21-én, a „A költő hazatér" Nagy Gáspár tiszteletére meghirdetett vers- és prózamondó versenyen Vasváron Arany minősítést kapott! A rendezvényről a megyei napilap is tudósított: