Operatőri alkotótáborban vett részt mozgóképes diákunk

Díjat nyertek Szegeden

„Nyáron abban a szerencsében volt részem, hogy Szombathely és Vas megye jóvoltából részt vehettem a Magyar Hollywood Tanács első Zsigmond Vilmos Operatőr Alkotótáborában. Június 23-án utaztam Szegedre és öt napot töltöttem az alföldi városban. A tábort Bokor Balázs, az MHT elnöke nyitotta meg a szegedi Belvárosi Moziban, a későbbi táborzáró filmvetítést is itt tartották.

Az első napon híres, sokszor Zsigmond Vilmossal is együtt dolgozó operatőrök és rendezők előadásait hallgattuk meg, majd az esti csapatépítés következett Tisza-parti szállásunkon. A következő négy napon délelőttönként elméleti foglalkozásokon vettünk részt, délután pedig az utolsó napra elkészítendő vizsgafilmünket forgattuk. A filmeken dolgozó mini-csapatok nagyon vegyes képet mutattak mind életkorban, mind felkészültségben, de mindenki tudott hasznos operatőri fogásokat tanulni társaitól is.

A június 27-ei táborzáráson a mi csapatunk filmje nyerte el az Aranytábor-díjat. A kisfilm Szeged és az alkotótábor egyedi, családias auráját  mutatja be, elkészítése során pedig kipróbáltunk újonnan tanult technikákat is.”

Szabados Petra

A díjnyertes kisfilm ide kattintva megtekinthető.

2018. január 19-én 40. alkalommal tartott szalagtűző ünnepséget iskolánk. Ezúttal is a Tóvendéglő biztosított helyszínt a hangulatos rendezvénynek, amelyről elsőként a Vaskarika.hu közölt fotóriportot. A fényképek a nyílra kattintva letölthetők.

A képző- és iparművészeti tagozat festő szakosai premierre készülnek. 2018. január 17-én (szerdán) 11.30-kor nyílik az új szak első kiállítása iskolánk Társalgó Galériájában. A tárlatot megnyitja Torjay Valter tanár úr.

2018. január 17-én, szerdán 17.30-as kezdettel lesz iskolánk Körtermében a legjobb vizsgázók rendhagyó hangversenye. A koncerten fellépők szaktanáraik javaslata alapján lettek kiválasztva az első félév végén legsikeresebben vizsgázó zenész növendékek köréből. Műsor: