Operatőri alkotótáborban vett részt mozgóképes diákunk

Díjat nyertek Szegeden

„Nyáron abban a szerencsében volt részem, hogy Szombathely és Vas megye jóvoltából részt vehettem a Magyar Hollywood Tanács első Zsigmond Vilmos Operatőr Alkotótáborában. Június 23-án utaztam Szegedre és öt napot töltöttem az alföldi városban. A tábort Bokor Balázs, az MHT elnöke nyitotta meg a szegedi Belvárosi Moziban, a későbbi táborzáró filmvetítést is itt tartották.

Az első napon híres, sokszor Zsigmond Vilmossal is együtt dolgozó operatőrök és rendezők előadásait hallgattuk meg, majd az esti csapatépítés következett Tisza-parti szállásunkon. A következő négy napon délelőttönként elméleti foglalkozásokon vettünk részt, délután pedig az utolsó napra elkészítendő vizsgafilmünket forgattuk. A filmeken dolgozó mini-csapatok nagyon vegyes képet mutattak mind életkorban, mind felkészültségben, de mindenki tudott hasznos operatőri fogásokat tanulni társaitól is.

A június 27-ei táborzáráson a mi csapatunk filmje nyerte el az Aranytábor-díjat. A kisfilm Szeged és az alkotótábor egyedi, családias auráját  mutatja be, elkészítése során pedig kipróbáltunk újonnan tanult technikákat is.”

Szabados Petra

A díjnyertes kisfilm ide kattintva megtekinthető.

Várjuk a képző- és iparművészeti tagozat, valamint a mozgókép- és animációkészítő szak nyílt napjára vendégeinket, legfőképp a 7-8. osztályos általános iskolás diákokat. A nyílt nap 2017. november 24-én (pénteken) 9.00 órakor kezdődik iskolánkban.

Impozáns pavilonnal mutatkozott be iskolánk az idei Pályaválasztási és Képzési Kiállításon. Az Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskolában 2017. november 15-16-án 20. alkalommal rendezett kiállításon az érdeklődők, mindenekelőtt aználtalános iskolás diákok megismerhették a Vas megyei középiskolák képzési kínálatát.

A mozgókép- és animáció-készítő szakosok Dragomán György Vasvonó című novelláját adaptálták, és ahogy a műnek sincs két egyforma értelmezése, az elkészült filmetűdök közt sem voltak ugyanolyanok - kezdte tudósítását a Vaskarika.hu animációs diákjaink filmbemutatójáról.