A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium 2019/20-as tanévre szóló részletes felvételi tájékoztatója az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

Felvételi tájékoztató a 2019/20-as tanévre

A zeneművészeti tagozat előfelvételi meghallgatásai 2018. november 30-án és 2019. február 1-jén lesznek. A zenei felvételit 2019. március 1-jén tartjuk.

A november 30-i program az alábbi: 
10.00 óra: Tájékoztató, majd szolfézs/zeneelmélet írásbeli előfelvételi
13.00 óra: Egyéni hangszeres meghallgatások

A február 1-jei program az alábbi: 
10.00 óra: Tájékoztató a Körteremben
10.15 óra: Szolfézs/zeneelmélet írásbeli előfelvételi, valamint egyéni hangszeres meghallgatások

A képző- és iparművészeti tagozaton, valamint a mozgókép és animáció készítő szakon 2019. március 2-3-án tartunk alkalmassági felvételit.

Az iskolánkba jelentkező nyolcadikos diákoknak központi írásbeli felvételi vizsgát is kell tenniük magyarból és matematikából, melynek időpontja 2019. január 19. 10.00 óra. Helyszín: iskolánk Körterme, vagy bármely más középiskola, ahol írásbeli felvételit szerveznek. Az írásbeli felvételi jelentkezési határideje: 2018. december 7.

Háttéranyag a mozgókép- és animáció-készítő szakos felvételink kreatív feladatához:

A háátéranyaghoz kapcsolódó letölthető képes forgatókönyvek (a szövegben szereplő sorrendjükben):

 

Az országos tanulmányi versenyek első három helyezettjeit jutalmazták a Városházán tartott ünnepség keretében 2019. június 12-én. Iskolánk ismét büszkélkedhet eredményességével, ugyanis a 24 kiemelkedő szombathelyi középiskolai eredményből ötöt a művészetis diákok zsebeltek be. Részletek:

Június 21-én kerül sor a beiratkozásra. Mint arról már levélben tájékoztatást küldtünk, ezen a napon 8.00 és 12.00 között szeretettel várjuk a felvételt nyert diákokat és szüleiket! Az előírás alapján a beiratkozás lebonyolításához idén új, elektronikus rendszer is kapcsolódik a személyes megjelenés kötelezettségéhez. Ennek menetét ismertetjük itt:

A június 1-én és 2-án megrendezett Kék-Duna Euromusic Nemzetközi Énekversenyen Papp Diána Junior II. Pop kategóriában II. helyezést, Musical kategóriában I. helyezést ért el, Cséri Alexandra Junior I. Pop kategóriában II. lett. Gratulálunk a versenyzőknek, és felkészítőjüknek, Magyar Szilvia tanárnőnek.