A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium 2019/20-as tanévre szóló részletes felvételi tájékoztatója az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

Felvételi tájékoztató a 2019/20-as tanévre

A zeneművészeti tagozat előfelvételi meghallgatásai 2018. november 30-án és 2019. február 1-jén lesznek. A zenei felvételit 2019. március 1-jén tartjuk.

A november 30-i program az alábbi: 
10.00 óra: Tájékoztató, majd szolfézs/zeneelmélet írásbeli előfelvételi
13.00 óra: Egyéni hangszeres meghallgatások

A február 1-jei program az alábbi: 
10.00 óra: Tájékoztató a Körteremben
10.15 óra: Szolfézs/zeneelmélet írásbeli előfelvételi, valamint egyéni hangszeres meghallgatások

A képző- és iparművészeti tagozaton, valamint a mozgókép és animáció készítő szakon 2019. március 2-3-án tartunk alkalmassági felvételit.

Az iskolánkba jelentkező nyolcadikos diákoknak központi írásbeli felvételi vizsgát is kell tenniük magyarból és matematikából, melynek időpontja 2019. január 19. 10.00 óra. Helyszín: iskolánk Körterme, vagy bármely más középiskola, ahol írásbeli felvételit szerveznek. Az írásbeli felvételi jelentkezési határideje: 2018. december 7.

Háttéranyag a mozgókép- és animáció-készítő szakos felvételink kreatív feladatához:

A háátéranyaghoz kapcsolódó letölthető képes forgatókönyvek (a szövegben szereplő sorrendjükben):

 

Kedves Érdeklődők! A zeneművészeti tagozat felvételijét március 1-jén, pénteken tartjuk 10.00 órai kezdettel. Szeretettel várjuk a jelentkezőket! A részletes program a nyílra kattintva megtekinthető:

Kedves Versenyzők és Kísérőik! Kérésre elküldjük Önöknek a X. Országos Czidra László Furulyaverseny szombathelyi területi válogatójának hangfelvételét. Az alábbi e-mail címen érdeklődjenek: tibold.ivan@gmail.com

Nagyon sok "befutott" művész a fiatal alkotókat támogató Derkovits Képzőművészeti Ösztöndíj egykori kedvezményezettjeként kezdte művészi pályafutását. Horváth Tibor, aki iskolánk mozgókép- és animációkészítő szakján tanít, másodszor nyerte el a megtisztelő díjat. A tudósítás és interjú itt megtekinthető: